Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ana Birchall, întrevedere cu Philip T. Reeker, noul asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA (FOTO)

Ana Birchall, întrevedere cu Philip T. Reeker, noul asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Mar 2019, 20:00
Foto: anabirchall.ro Externe

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice Ana Birchall a avut marţi o întrevedere cu noul asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA Philip T. Reeker. Mai exact, acesta este responsabil cu relația cu România din postura de asistent al secretarului de stat american Mike Pompeo.

Într-un comunicat de presă, Ana Birchall arată că a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă referitor la evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi au discutat despre teme relevante în relațiile româno-americane.

Aceasta a fost prima întrevedere pe care Reeker a avut-o de la numirea sa în această funcţie pe 18 martie.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al vicepremierului Ana Birchall:

La Washington D.C., în drum spre Buenos Aires, unde am avut o întâlnire cu Philip T. Reeker, noul asistent al secretarului de Stat Mike Pompeo ( absolvent de Yale ) responsabil cu relația cu România, aceasta fiind prima întâlnire pe care demnitarul american o are de la numirea sa în funcție din 18 martie a.c. Cu această ocazie, i-am transmis cele mai calde urări și mult succes în exercitarea noilor sale atribuții din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă și a Guvernului României.

În cadrul discuțiilor, am transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă referitor la evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Totodată, în cadrul întrevederii, am discutat despre teme relevante în relațiile româno-americane: consolidarea, dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic  dintre România și SUA, follow-up la Dialogul Strategic din iunie 2018 și organizarea unei noi runde a Dialogului Strategic în 2019, consolidarea prezenței SUA în regiunea Mării Negre, aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, implementarea proiectelor agreate în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări de la Bucureşti din septembrie 2018 și sprijinul SUA pentru candidatura României la OCDE.

Am reafirmat angajamentul Guvernului Dăncilă privind aderarea țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), mulțumind părții americane pentru sprijinul constant în ceea ce privește candidatura României și evidenţiind performanţele economice ale țării noastre, inclusiv din perspectiva asigurării stabilității și securității în regiune.

Citeşte mai multe despre:   Ana Birchall,   Statele Unite
 
 
 
Loading...