Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Biroul Electoral pentru Străinătate: Declaraţia pe propria răspundere se poate completa şi în proximitatea secţiei de votare

Biroul Electoral pentru Străinătate: Declaraţia pe propria răspundere se poate completa şi în proximitatea secţiei de votare

Un articol de: - 02 Noi 2014, 17:57
Biroul Electoral pentru Străinătate: Declaraţia pe propria răspundere se poate completa şi în proximitatea secţiei de votare Externe

Completarea declaraţiei pe propria răspundere se va putea face şi în afara secţiei de vot, a decis, duminică, Biroul Electoral nr. 48 pentru secțiile de votare din străinătate, în urma unei sesizări făcute de PMP.

Astfel, Biroul Electoral pentru Străinătate a decis că alegătorii vor avea posibilitatea „de a completa declarația pe propria răspundere și în proximitatea secției de votare, cu datele personale solicitate, fără a o semna”.

Declaraţia va fi semnată "în faţa unui membru al biroului electoral al secţiei de votare, care va verifica datele menţionate" în document, se mai arată în comunicat.

Decizia a fost luată în cursul zilei de duminică în urma "unei întâmpinării depusă de PMP", se arată într-un comunicat pe site-ul MAE.

Partidul Mișcarea Populară a reclamat că mai mulţi cetăţeni români s-au plâns de faptul că procesul de vot e îngreunat de procedura de completare.

Mai mulţi cetăţeni români care votează la Paris şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că declaraţiile pe proprie răspundere nu se mai pot completa şi în afara secţiilor de vot, în urma unei circulare a BEC.


Foto: mae.ro

Citeşte mai multe despre:   bec,   diaspora,   Paris