Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Biroul Electoral pentru Străinătate: Nu ține de noi prelungirea programului în secțiile din afara țării

Biroul Electoral pentru Străinătate: Nu ține de noi prelungirea programului în secțiile din afara țării

Un articol de: - 02 Noi 2014, 19:43
Biroul Electoral pentru Străinătate: Nu ține de noi prelungirea programului în secțiile din afara țării Foto: rri.ro Externe

Biroul Electoral pentru Străinătate explică faptul că nu ține de competența sa prelungirea programului de vot la secțiile deschise înafara țării, ci de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate menționează că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, "la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează", relatează Mediafax.

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) "Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot".

"Prelungirea programului de votare nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate", menţionează Biroul Electoral pentru Stăinătate.

Citeşte mai multe despre:   sectii de votare