?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Biserica Ortodoxă Bulgară solicită interzicerea avorturilor, a educației sexuale și introducerea religiei ca materie obligatorie în școli

Biserica Ortodoxă Bulgară solicită interzicerea avorturilor, a educației sexuale și introducerea religiei ca materie obligatorie în școli

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 10:07
Externe

Biserica Ortodoxă Bulgară dorește să fie interzise avorturile, să fie introdusă religia ca materie obligatorie în școli și să nu fie predată educația sexuală.

Sfântul Sinod, organul de conducere al Bisericii Ortodoxe Bulgare, a cerut o rescriere completă a Strategiei Naționale a Copilului 2019-2030, prin care cere toate aceste modificări.

În ceea ce privește dorința de a fi interzise întreruperile de sarcină, Biserica a argumentat că "societatea noastră și în special copiii bulgari să primească o nouă șansă pentru existența deplină și progresul binecuvântat, iar societatea noastră - o oportunitate de depășire a crizei demografice".

Totodată, Biserica Ortodoxă Bulgară a propus ca religia să fie o materie obligatorie în școli, scrie Sofia Globe.

"Educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre, ceea ce înseamnă că activitățile religioase (în special: creștinismul ortodox) dezvăluie copiilor secretul sacru al acestui lucru, că omul este creat în imaginea lui Dumnezeu, și că educația înseamnă dezvoltare nu numai din punct de vedere intelectual, ci și perfecționare în credință, speranță, dragoste, caritate și evlavie.

Acesta este și trebuie să fie cel mai înalt obiectiv al oricărei educații, oricărei forme de educație, că omul ar trebui să fie asemănător cu imaginea Creatorului său ", a spus biserica.

Privind educația sexuală în școli, Biserica a explicat că cel mai bun contraceptiv este abstinența, mai degrabă decât "permisivitatea sexuală atunci când se utilizează contracepția înainte și în afară căsătoriei".

 
 
 
Loading...