Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Biserica Ortodoxă Rusă dă liber la violențe în familie: "Utilizarea moderată a pedepsei corporale este acceptabilă"

Biserica Ortodoxă Rusă dă liber la violențe în familie: "Utilizarea moderată a pedepsei corporale este acceptabilă"

Un articol de: - 22 Iul 2016, 11:57
Biserica Ortodoxă Rusă dă liber la violențe în familie: "Utilizarea moderată a pedepsei corporale este acceptabilă" foto: geopolitics.ro Externe

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse sunt de părere că "utilizarea moderată a pedepsei corporale în cadrul familiei este acceptabilă", potrivit unui articol publicat de Deutsche Welle.

De asemenea, liderii Bisericii Ruse consideră că aplicarea unei astfel de corecții nu ar trebui să culmineze cu târârea unuia dintre membrii familiei pe la poliție sau prin tribunale.

"Părinții iubitori pot apela la folosirea rațională a pedepselor fizice în relația cu copiii lor", ar fi fost formularea care a făcut vâlvă în mediile liberale rusești. 

Jurnalistul Oleg kashin de la publicația mai sus citată este de părere că Biserica nu face decât să țină pasil cu politica ultraconservatoristă promovată de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și de apropiații acestuia.

"Când puterea centrală se va plictisi de-a joaca cu ultraconservatorismul, Biserica Ortodoxă Rusă va găsi repede cele mai potrivite cuvinte pentru noua realitate politică, cum s-a mai întâmplat și înainte. Va vorbi despre umanitate și milă față de semeni, și nimeni nu va mai fi de acord cu folosirea rațională a pedepselor fizice", afirmă jurnalistul.
 

Citeşte mai multe despre:   familie,   violente