Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Biserica Ortodoxă Rusă, nemuţumită de decizia Constantinopolul: "Catastrofală pentru întreaga ortodoxie”

Biserica Ortodoxă Rusă, nemuţumită de decizia Constantinopolul: "Catastrofală pentru întreaga ortodoxie”

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 13:56
Externe

Un conflict puternic în izbucnit în rândul ortodoxie odată cu decizia Sinodului de la Istanbul prin care se recunoaşte autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene în ciuda opoziţiei Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al patriarhului rus Kiril, Alexandr Volkov, a anunţat că Biserica Ortodoxă Rusă va fi nevoită în urma acestei decizii să rupă relaţiile cu Constantinopolul. Mai mult, acesta avertizează că această decizie se va dovedi catastrofală pentru tot ce înseamnă comunitatea ortodoxă.

“Patriarhia Constantinopolului a luat astăzi o decizie catastrofală. În primul rând pentru sine şi în general pentru întreaga ortodoxie”, a afirmat Volkov, citat de Interfax şi preluat de Reuters.

Pe lângă recunoaşterea autocefaliei, Constantinopolul a decis şi anularea excomunicării patriarhului ucrainian Filaret şi restabilirea în funcţia sa ierarhică.

Filaret este ierarhul care a înfiinţat o Biserică Ortodoxă Ucraineană în 1991, după ce Ucraina a devenit stat independent. El s-a proclamat patriarh al acestei biserici şi ca urmare a fost excomunicat de Patriarhia Rusă.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Ucraina
 
 
 
Loading...