Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SCANDAL MONSTRU în ITALIA: O biserică folosită de români a fost cumpărată de musulmani şi va fi transformată în moschee (FOTO)

SCANDAL MONSTRU în ITALIA: O biserică folosită de români a fost cumpărată de musulmani şi va fi transformată în moschee (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 21:23
SCANDAL MONSTRU în ITALIA: O biserică folosită de români a fost cumpărată de musulmani şi va fi transformată în moschee (FOTO) Externe

Scandal imens în Italia, în jurul unei foste biserici catolice, folosite în prezent comunitatea ortodoxă română din oraşul Bergamo.
Lăcaşul de cult a fost cumpărat la o licitaţie de o asociaţie musulmană locală, care a făcut o ofertă financiară mai bună decât cea a comunităţii de români, informează Agerpres citând DPA. 

Licitaţia, organizată de guvernul regional din Lombardia, a plecat de la 418.000 de euro. Asociaţia Musulmană din Bergamo a reuşit să o cumpere joi în schimbul a circa 450.000 de euro.
Aşteptarea era ca biserica să fie preluată de comunitatea ortodoxă română, care o folosea din anul 2015, dar oferta acesteia la licitaţie a fost depăşită de cea a asociaţiei musulmane.

Musulmanii intenţionează să transforme biserica într-o moschee.

(Foto: lastampa.it)

“Allah îl dă afară pe Iisus”, scrie în ediţia sa de vineri pe prima pagină publicaţia de dreapta Libero, împreună cu un editorial în care deplânge un “sacrilegiu” şi o ”înfrângere istorică” pentru poporul italian.

Primarul de stânga al oraşului Bergamo, Giorgio Gori, al cărui partid se află în opoziţie atât în guvernul regional, cât şi în guvernul central de la Roma, a descris licitaţia drept un ”autogol senzaţional” pe care şi l-a dat guvernul regional condus de partidul de extremă dreapta Liga.

Liderii din Bergamo ai partidului Liga au promis că vor încerca să invalideze respectiva licitaţie, invocând faptul că această biserică face parte din patrimoniul protejat.

Poziţiile exprimate de oficialii locali pe acest subiect vin în contextul controverselor interne din Italia pe tema migraţiei.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Preşedintele partidului Liga, Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne al Italiei, a participat în iunie la un miting în Lombardia pentru a sprijini o candidată a formaţiunii sale la alegerile locale şi i-a îndemnat pe italieni să voteze ca acele locuri să fie ”fără solicitanţi de azil, fără moschei, fără tabere de romi”.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Bergamo,   Liga,   Matteo Salvini