E fără creier, are 720 de sexe și se vindecă singur în două minute! Cea mai nouă specie descoperită pe planetă i-a lăsat mască pe oamenii de știință: Organismul pare să vină din filmele HORROR(VIDEO)

E fără creier, are 720 de sexe și se vindecă singur în două minute! Cea mai nouă specie descoperită pe planetă i-a lăsat mască pe oamenii de știință: Organismul pare să vină din filmele HORROR(VIDEO)
Foto: captură Youtube

Descoperire uluitoare făcută de grădina zoologică din Paris.

DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

Oamenii de știință francezi au prezentat miercuri un organism nou şi misterios, supranumit ”blob”.

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIETUL SILVIU PRIGOANĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! DISPERARE PENTRU ADRIANA BAHMUŢEANU (GALERIE FOTO)

Este vorba despre o formă de viaţă de dimensiuni mici, unicelulară, care arată ca o ciupercă, dar care se comportă ca un animal.

ANDREEA BĂLAN, ÎN STARE GRAVĂ! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ NUNTĂ! FANII ŞI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT IMAGINILE (GALERIE FOTO)

Cel mai nou exponat de la Parc Zoologique de Paris, care va putea fi vizionat de public începând de sâmbătă, nu are gură, nici stomac sau ochi şi totuşi poate detecta hrana, pe care este capabil să o digere, relatează Agerpres.

Organismul are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi şi se vindecă în două minute dacă e tăiat în două.

”Este o fiinţă vie care se numără printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris din care face parte parcul zoologic.

”Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabilă să înveţe”, a afirmat David, care a precizat că în cazul în care două astfel de ”picături” sunt unite ”cea care a învăţat îşi va transmite cunoştinţele celeilalte”.

”Cunoaştem cu siguranţă că nu este o plantă, dar nu ştim sigur dacă este un animal sau o ciupercă. (…) Se comportă foarte surprinzător pentru ceva care arată ca o ciupercă (…) are comportament de animal şi este capabil să înveţe”, a adăugat Bruno David.

Numele acestui organism a fost inspirat de filmul ştiinţifico-fantastic/horror din 1958 ”The Blob”, cu Steve McQueen, în care ”picătura” consumă tot ce îi stă în cale într-un orăşel din Pennsylvania.

Cea mai nouă specie descoperită pe planetă i-a lăsat mască pe oamenii de știință. Organismul pare să vină din filmele HORROR: E fără creier, are 720 de sexe și se vindecă singur în două minute!

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe