Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Partidul Laburist încearcă blocarea acordului Brexit. La ce metodă vrea să apeleze

Partidul Laburist încearcă blocarea acordului Brexit. La ce metodă vrea să apeleze

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Oct 2019, 11:15
Externe

Membrii Partidului Laburist din Marea Britanie şi-au anunţat intenţia de a obţine sprijinul altor partide din Legislativul de la Londra pentru adoptarea amendamentelor care l-ar putea forţa pe Boris Johnson să amâne procesul Brexit.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! RUGĂCIUNI PENTRU LIDIA BUBLE! RĂZVAN SIMION E DEVASTAT! CÂNTĂREAȚA NU MAI POATE SĂ…

În cadrul votului de sâmbătă, ambele partide majoritare din Parlamentul britanic, cel Laburist şi cel Conservator, au încercat să obţină sprijin parlamentar asupra amendamentului care l-a obligat pe şeful Executivului de la Londra să solicite o nouă amânare a ieşirii Marii Britanii din UE.

RUGĂCIUNI PENTRU GABRIEL COTABIȚĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Un adjunct al ministrului britanic pentru Brexit, Sir Keir Starmer, a declarat că laburştii erau pregătiţi să discute cu foştii aliaţi ai premierului Johnson, din Partidul Democrat Unionist şi cu membrii Tory despre realizarea unui acord mai avantajos pentru ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, scrie theguardian.com.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI, PRINS ÎN FAPT CU PARTENERUL! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE! LA ASTA NU SE AȘTEPTA NIMENI (GALERIE FOTO)

Posibilitatea conturării unor noi alianţe la nivelul Parlamentului de la Londra ar putea schimba planurile prim-ministrului Boris Johnson, acesta putând fi obligat să adopte o ieşire mai înceată din UE sau chiar să abandoneze proiectul Brexit.

Executivul britanic se va opune amendamentelor aduse legislaţiei Brexit privind uniunea vamală, ce urmează a fi publicate luni, argumentând că oferta actuală, propusă de UE, este disponibilă şi că „amendamente distrugătoare” ar putea destabiliza încercarea actualei coaliţii de a conveni asupra acordui.

Opoziţia parlamentară şi membrii Tory, dacă se aliază, ar putea să respingă programul de adoptare accelerată a legislaţiei necesare acordului Brexit, în cadrul votului de marţi.

Confrom apreierilor actuale, există suficient spirjin din partea membrilor partidelor pentru varianta unui amendament privind uniunea vamală şi pentru amânarea procesului de ieşire din UE.

Boris Johnson va primi sprijinul parlamentar luni, prin intermediul procesului de vot care ar putea valida aprobarea acordului privind Brexit, înainte ca membrii Parlamentului de la Londra să adapteze legislaţia în funcţie de prevederile actualului acord.

 
Loading...