Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bogdan Aurescu: Pe lista provizorie a victimelor atentatelor de la Paris nu există cetățeni români (VIDEO)
Exclusiv

Bogdan Aurescu: Pe lista provizorie a victimelor atentatelor de la Paris nu există cetățeni români (VIDEO)

Un articol de: - 14 Noi 2015, 10:28
Bogdan Aurescu: Pe lista provizorie a victimelor atentatelor de la Paris nu există cetățeni români (VIDEO) Foto: B1 TV Externe

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat sămbătă, întrr-o intervenție telefonoa pentru B1 TV, că pe lista provizorie a victimelor atentatelor teroriste de la Paris nu se aflp cetățeni români.

”Am activat în cursul nopții celula de criza a MAE, plecând de la informațiile care au fost semnalate în spațiul public, dar și direct ambasadei României la Paris cu privire la posibila implicare a unor cetățeni români, victime în atacurile teroriste de noaptea trecută. Misiunea diplomatică a contactat serviciul central de asistență medicală din Franța și spitalele pariziene care au primit răniți pentru a verifica dacă se află români printre victimele acestora. De asmenea, Misiunea a contactat și este în legătură directă cu celul a de criză din ministerul de Externe francez și cu celula de criză interministerială de la ministerul de Interne francez pentru a vedea lista centralizată de persoane rănite sau decedate în aceste atacuri. deocamdată, pe lista provizorie care este alcătuită în acest moment, nu există cetățeni români. Este o listă cu caracter provizoriu, prin urmare nu am în momentul acesta o informare oficială de la autoritățile franceze, o confirmare oficială că ar exista cetățeni români printre victimele atacului. Noi continuăm verificările și verificările directe la spitalele pariziene unde au fost duși răniți”, a spus Bogdan Aurescu.

”Vreau să condamn în mod ferm aceste atentate teroriste. Iată ca Franța este din nou lovită de un astfel de atac. După atacurile de la Charlie Hebdo din luna ianuarie, am avut la nivelul UE o discuție aprofundată cu privire la ce mecanisme și instrumente noi ar putea să fie utilizate pentru a combate eficient terorismul. Măsurile nu au fost eficiente, deci trebuie să reluăm discuțiile. România a propus în februarie crearea unei instanțe internaționale care să combată terorismul.  Este nevoie de o cooperare internațională mult mai eficienta pentru combaterea terorismului”, a spus Aurescu.

”Au existat destul de multe contatcte telefonice din partea unor cetețeni români, sunt peste 70 de apeluri la Ambasada României. Toate apelurie au fost soldate cu rezultate pozitive. Continuăm aceste verificări (...) inclusiv cele cu privire la jurnalistul român de la France 24. Le recomandăm cetățenilor români să citească aleretele de călătorie de pe site-ul MAE pentru ca situația poate să evolueze. Noi urmărim cu atenție alertele pe care autoritățile franceze le emit. Le recomand cetățenilor români să fie foarte prudenți cu privire la deplasările în Franța”, a mai declarat Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu: pe lista provizorie a victimelor atentatelor de la Paris nu sunt români


Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   atentate teroriste,   Paris,   victime