Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bogdan Aurescu: „România a condamnat arestarea lui Navalnîi, care este inacceptabilă” / Ce a mai spus ministrul înainte de participarea la reuniunea de la Bruxelles

Bogdan Aurescu: „România a condamnat arestarea lui Navalnîi, care este inacceptabilă” / Ce a mai spus ministrul înainte de participarea la reuniunea de la Bruxelles

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Ian 2021, 13:15
Bogdan Aurescu: „România a condamnat arestarea lui Navalnîi, care este inacceptabilă” / Ce a mai spus ministrul înainte de participarea la reuniunea de la Bruxelles Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

România a condamnat arestarea lui Aleksandr Navalnîi, care este inacceptabilă, iar represiunea la adresa opoziției, doar pentru faptul că este opoziție, nu este democratică, a declarat Bogdan Aurescu, care participă luni, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană și care a mai vorbit înainte de eveniment și despre strategia de distribuire a vaccinurilor anti-COVID-19 pentru partenerii UE, dar și despre legătura transatlantică.

Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniștrilor de Externe din UE. Ce a spus demnitarul român despre cazul Navalnîi

 

„Voi reitera faptul că România a condamnat arestarea lui Navalnîi, care este inacceptabilă, voi repeta opinia noastră că represiunea la adresa opoziţiei, doar pentru faptul că este opoziţie, este inacceptabilă, nu este democratică. De fapt, opoziţia, chiar cea neparlamentară sau nesistemică, are de asemenea drepturi şi cred că acestea trebuie să fie recunoscute de autorităţi”, a declarat Bogdan Aurescu, înainte de participarea la reuniunea miniștrilor de Externe din UE, potrivit Agerpres.

Ministrul Bogdan Aurescu a explicat că discuțiile vor aborda și posibilitatea de a fi adoptate o serie de sancțiuni în acest caz.

„În acest weekend am văzut o atitudine hotărâtă şi agresivă împotriva demonstranţilor din multe oraşe din Rusia. Libertatea de întrunire şi cea de exprimare sunt drepturi umane foarte importante, fundamentale şi trebuie respectate, nu pot fi anulate. Trebuie să discutăm azi şi cred că vom discuta despre adoptarea de sancţiuni şi vom vedea rezultatul acestor discuţii", a adăugat Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu, despre strategia de distribuire a vaccinurilor anti-COVID-19 pentru partenerii UE

 

Deminitarul român a precizat că miniștrii țărilor UE vor vorbi și despre strategia de distribuire a vaccinurilor pentru partenerii Uniunii, amintind că „România susține în totalitate adoptarea unui mecanism pentru a ajuta țările din Balcanii de Vest, dar și Parteneriatul Estic”.

„După cum ştiţi, România susţine în totalitate adoptarea unui mecanism pentru a ajuta ţările din Balcanii de Vest, dar şi Parteneriatul Estic, astfel încât acestea să beneficieze de vaccinurile furnizate de Uniunea Europeană. Cred că este o iniţiativă importantă, deoarece UE nu poate fi în siguranţă şi sănătoasă dacă vecinii Uniunii Europene nu sunt în siguranţă şi sănătoşi", a mai spus Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu, despre legătura transatlantică

 

Ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat susținerea pentru legătura transatlantică.

„Considerăm că UE şi Statele Unite ale Americii reprezintă o comunitate de valori şi securitate. Vom continua să susţinem consolidarea parteneriatului transatlantic şi a rezilienţei strategice transatlantice", a arătat Bogdan Aurescu.

El a menționat și că va prezenta iniţiativa română de a crea un centru euroatlantic pentru rezilienţă.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Ministrul Bogdan Aurescu a explicat că aceasta este „o iniţiativă de creare a unei platforme care să ajute ţările membre UE şi NATO, dar şi partenerii noştri să îşi consolideze rezilienţa în faţa multor riscuri, pe baza unor abordări exhaustive din partea societăţilor şi guvernelor".

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   MAE