Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Boris Johnson avertizat cu privire la implicarea Huawei în dezvoltarea tehnologiei 5G! Foști membrii ai guvernului de la Londra invocă riscuri majore de securitate

Boris Johnson avertizat cu privire la implicarea Huawei în dezvoltarea tehnologiei 5G! Foști membrii ai guvernului de la Londra invocă riscuri majore de securitate

Un articol de: B1.ro - 28 Ian 2020, 12:55
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua Externe

Foști oficiali guvernamentali britanici au transmis mai multe avertismente către Boris Johnson cu privire la Huawei, înaintea deciziei preconizate a guvernului de la Londra de a implica firma chineză de telecomunicații în dezvoltarea rețelei 5G din Marea Britanie.

Premierul va prezida marți o ședință a Consiliului de Securitate Națională (CSN) înainte de a face o hotărâre asupra viitorului firmei în țară, după luni de îngrijorare cu privire la îngrijorările de securitate, exprimate inclusiv de către președintele american, Donald Trump.

O serie de foști membri ai guvernului și de parlamentari britanici  și-au exprimat îngrijorarea cu doar câteva ore înainte ca această ședință să înceapă, solicitând ca implicarea Huawei în dezvoltarea rețelelor 5G să fie una limitată.

De asemenea, oficialii i-au transmis lui Boris Johnson că SUA și Marea Britanie trebuie să se reunească pentru a-și dezvolta propriile rețele 5G.

Fostul ministru al apărării, Tobias Ellwood, a declarat pentru Sky News: „Dacă vom introduce Huawei în implementarea 5G, aș pune o limită de timp. Le-aș limita implicarea. Aș examina cu atenție. ”

El a sugerat importanța alianței de informații „Five Eyes”, care este alcătuită din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și SUA, pentru a dezvolta propria infrastructură pentru o conectivitate mai rapidă. 

„Să ne reunim și să creăm propria tehnologie 5G, astfel încât în ​​câțiva ani să putem trece la propriul nostru sistem”, a spus el, potrivit theguardian.com.

El a declarat că proprietatea de stat a Huawei ridică întrebări serioase cu privire la legăturile sale cu alte părți ale guvernului chinez.

„Nu știm conexiunile dintre Huawei și armata chineză, nu știm conexiunile dintre Huawei și propriile sale comunități de informații. Fiecare bucată de dispozitiv care vine în această țară va trebui verificată, ceea ce va costa bani în sine", a precizat fostul oficial britanic. 

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   5G,   Londra
 
Loading...