Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tensiuni politice puternice în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson forțează votarea luni în Parlament a acordului de Brexit

Tensiuni politice puternice în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson forțează votarea luni în Parlament a acordului de Brexit

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Oct 2019, 11:41
Foto: Boris Johnson / Sursa: Facebook Externe

Cu 10 zile rămase până la termenul limită în care Marea Britanie trebuie să definitiveze ieșirea din Uniunea Europeană, premierul Boris Johnson face eforturi disperate pentru acordul de Brexit să fie votat luni în Parlamentul de la Londra și astfel să nu fie obligat să ceară o nouă amânare.

Executivul britanic a solicitat Parlamentului să dea luni un răspuns pozitiv sau negativ clar privind acordul încheiat cu liderii Uniunii Europene, conform BBC.

Această manevră vine după ce parlamentarii i-au dat o lovitură puternică sâmbătă prin refuzul de a vota și l-au obligat astfel prin lege să trimită la Bruxelles o scrisoare în care cere amânare. Boris Johnson a înaintat această solicitare de amânare, dar a refuzat să o semneze.

De asemenea, Johnson a mai trimis o scrisoare către Bruxelles în care notează că Downing Street va face toate eforturile pentru ca acordul convenit cu Bruxellesul să treacă de Camera Comunelor și să devină lege, precum și că este încrezător că acest lucru se va întâmpla până în 31 octombrie.

Cu toate acestea, liderul Parlamentului, John Bercow este cel care va decide dacă va admite organizarea unui vot.

Membrii Partidului Laburist din Marea Britanie şi-au anunţat intenţia de a obţine sprijinul altor partide din Legislativul de la Londra pentru adoptarea amendamentelor care l-ar putea forţa pe Boris Johnson să amâne procesul Brexit.

Posibilitatea conturării unor noi alianţe la nivelul Parlamentului de la Londra ar putea schimba planurile prim-ministrului Boris Johnson, acesta putând fi obligat să adopte o ieşire mai înceată din UE sau chiar să abandoneze proiectul Brexit.

Procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană nu poate fi încheiat fără un vot din partea Parlamentului de la Londra privind acordul prin care se finalizează procesul.

După îndelungi negocieri, Boris Johnson a reușit joia trecută să ajungă la un consens cu liderii Uniunii Europene privind un acord de Brexit, doar că acum Parlamentul a refuzat sâmbătă să îl voteze.

Reamintim că înainte de această situație, Parlamentul britanic a mai respins de 3 ori acordurile de Brexit încheiata de Theresa May cu liderii europeni.
 

Citeşte mai multe despre:   Boris Johnson,   Marea Britanie,   Uniunea Europeana
 
Loading...