Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Boris Johnson pregătește ridicarea treptată a restricțiilor în Marea Britanie, după lansarea celei mai rapide campanii de vaccinare

Boris Johnson pregătește ridicarea treptată a restricțiilor în Marea Britanie, după lansarea celei mai rapide campanii de vaccinare

Un articol de: George Lupu - 22 Feb 2021, 11:38
Boris Johnson pregătește ridicarea treptată a restricțiilor în Marea Britanie, după lansarea celei mai rapide campanii de vaccinare Foto: Hepta - DPA Images / Julian Simmonds Externe

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va pregăti un plan de renunțare treptată la blocarea împotriva COVID-19, într-un efort de a redeschide treptat economia, ajutată de una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume. Cu peste 120.000 de decese, Marea Britanie este al cincilea cel mai afectat stat de COVID-19 din cauza pandemiei și s-a confruntat cu cea mai grea griză economică din ultimii 300 de ani, scrie Reuters.

 

Marea Britanie se pregătește de ridicarea treptată a restricțiilor, potrivit premierului Boris Johnson

 

Dar un început rapid al campaniei de vaccinare, la care se adaugă un blocaj național dur preventiv de aproape două luni înseamnă că Johnson poate stabili acum o reducere treptată a restricțiilor, prioritizând întoarcerea elevilor în școli și circulația persoanelor în spații deschise.

"Deciziile noastre vor fi luate cu privire la cele mai recente date la fiecare pas și vom fi prudenți cu privire la această abordare, astfel încât să nu anulăm progresele pe care le-am realizat până acum", va spune el, potrivit biroului său de presă.

Sub presiunea atât a politicienilor din propriul său partid conservator pentru a relua economia, cât și a consilierilor științifici care se tem de o reapariție a virusului dacă se deblochează prea repede, Johnson are o cale dificilă de trasat.

El a apărut mult mai precaut în ultimele luni, iar ministrul său al sănătății, Matt Hancock, a declarat duminică că orice relaxare, precum redeschiderea școlilor din 8 martie, va fi urmată de câteva săptămâni de analize pentru a detecta impactul asupra populației mai largi.

Johnson va stabili ca numărul testelor pozitive să fie luate în considerare înainte ca fiecare nouă relaxare să fie luată.

Guvernul Regatului Unit a anunțat că în prezent obiectivul său este să vaccineze fiecare adult din țară până la finalul lunii iulie – cu o lună mai devreme decât ținta inițială, potrivit Euronews. Totodată, dorește ca fiecare persoană cu vârsta mai mare de 50 de ani sau cu boli cronice să primează o măcar o doză de ser anti-COVID-19 până la 15 aprilie, nu până la 1 mai.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

 

Marea Britanie, o nouă țintă: Fiecare adult din țară, vaccinat anti-COVID-19 până la finalul lui iulie 2021

 

Anunțând noile obiective, secretarul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat că Marea Britanie va avea la dispoziție dozele necesare pentru accelerarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în ciuda faptului că diverși furnizori au întâmpinat probleme de producție și au afectat astfel vecinii arhipelagului, țările din UE.

Pfizer și AstraZeneca au întâmpinat probleme de aprovizionare în Europa. Chestiunea aprovizionării a stârnit o dispută aprinsă între UE și AstraZeneca luna trecută. Totuși, deși blocul comunitar s-a mișcat lent la nivel de campanie, Marea Britanie este printre națiunile care au accelerat vaccinările.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Marea Britanie a început în 8 decembrie, iar de atunci peste 17,2 milioane de persoane, aproape o treime din numărul total de adulți din Regat, au fost injectate cu prima doză de ser. Autoritățile britanice administrează rapelul la o distanță de 12 săptămâni, într-o strategie care își propune să ofere o posibilă protecție parțială pentru cât mai multe persoane.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Boris Johnson