Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe BREXIT: 280.600 de cetățeni români din Marea Britanie au depus cereri pentru noul tip de rezidență

BREXIT: 280.600 de cetățeni români din Marea Britanie au depus cereri pentru noul tip de rezidență

Un articol de: B1.ro - 09 Oct 2019, 17:25
Externe

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că 280.600 de cetățeni români din Marea Britanie au depus, până la data de 9 octombrie 2019, solicitări de înregistrare pentru a primi statutul de rezident în cadrul procedurii EU Settlement Status (EUSS) pusă la dispoziția cetățenilor europeni de către autoritățile britanice.

BLESTEM PENTRU ANDREEA BĂLAN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ NUNTĂ! E ŞOC ŞI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Din cele 1.860.200 de solicitări depuse de cetățenii europeni din Regatul Unit, 15% sunt din partea cetățenilor români, potrivit unui comunicat de presă.

DIVORȚUL ANULUI! ANAMARIA PRODAN RUPE TĂCEREA! REGHECAMPF E LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

Cetățenii europeni aflați pe teritoriul Regatului Unit vor putea să continue să locuiască, să muncească sau să studieze și după data de 31 decembrie 2020 (în cazul ieșirii Regatului Unit din UE fără un acord), respectiv 30 iunie 2021 (în cazul unui BREXIT cu acord), doar dacă vor solicita înregistrarea ca rezidenți în cadrul procedurii EUSS.

Menționăm că, potrivit procedurii, cetățenii europeni au posibilitatea să aplice, în funcție de perioada pe care au  de când se află în Regatul Unit, pentru două variante de rezidență: settled status (dacă locuiesc deja de cel puțin 5 ani) sau pre-settled status (dacă locuiesc de mai puțin de 5 ani).

Conform informațiilor furnizate de autoritățile britanice, dintre cele 1,860,200 de solicitări depuse, 1.524.500 au fost deja finalizate, 61% fiind pentru settled status, iar 38% pentru pre-settled status.

Citeşte mai multe despre:   brexit
 
 
Loading...