Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe BREXIT: Aproape 500.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru a obține statutul de rezident

BREXIT: Aproape 500.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru a obține statutul de rezident

Un articol de: B1.ro - 13 Feb 2020, 16:14
Externe

În contextul BREXIT-ului, până la la 31 ianuarie, 498.700 de români au aplicat pentru statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în cadrul sistemului de înregistrare EU Settlement Scheme pus de autoritățile britanice la dispoziția cetățenilor europeni care doresc să continue să locuiască în UK și după 31 decembrie 2020.

“Față de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constată o creștere a numărului de aplicații trimise în luna ianuarie a.c. de către cetățenii români (63.000)”, transmite Ambasada României la Londra pe Facebook

La nivel total, în cadrul EU Settlement Scheme au fost înregistrate 3.107.900 aplicații depuse de cetățeni europeni, din care 2.730.200 au fost deja validate, dintre acestea 58% fiind aplicații pentru #SettledStatus si 41% #PreSettledStatus.

Reprezentanții ambasadei reamintesc că termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 30 iunie 2021 pentru cetățenii europeni care se află pe teritoriul Regatul Unit până la 31 decembrie 2020.

„Informații referitoare la procedura de înregistrare sunt disponibile pe pagina Home Office https://www.gov.uk/…
La secțiunea BREXIt de pe pagina MAE http://www.mae.ro/brexit
La secțiunea BREXIT de pe pagina Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la www.ambasada-romaniei.co.uk/ro/brexit și https://londra.mae.ro/node/2171.
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vă stă la dispoziție cu informații și sprijin despre procedura de înregistrare în EUSS la numărul de telefon dedicat în acest sens 07503882992 precum și la adresa de email [email protected]”, se mai arată în comuniocatul trimis de diplomații români la Londra.

În același context, amintim că, deși nu este membru UE Elveția ar putea lua o decizie ”tip Brexit” după un referendum care va decide relația cu UE. La 17 mai, elvețienii vor decide dacă vor sau nu menținerea regimului de liberă circulație cu UE mai exact spațiului Schengen, care cuprinde 26 de țări europene. Dintre acestea Islanda, Norvegia, Elveția și Lichtenstein nu sunt membre UE. (Mai multe detalii AICI)

Amintim că organizarea de referendum este modalitatea prin care Elveția ia cele mai importante decizii, țara având o democrație participativă. Ultimul referendum a avut loc acum 4 zile când cetățenii au votat pentru o lege care inerzicea discriminarea pe bază de orientare sexuală.

Citeşte mai multe despre:   Brexit
 
Loading...