Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Brexitul i-a ARS la buzunare pe britanici: Cât a pierdut fiecare gospodărie britanică în urma 'divorţului' de UE

Brexitul i-a ARS la buzunare pe britanici: Cât a pierdut fiecare gospodărie britanică în urma 'divorţului' de UE

Un articol de: - 22 Mai 2018, 23:52
Brexitul i-a ARS la buzunare pe britanici: Cât a pierdut fiecare gospodărie britanică în urma 'divorţului' de UE Externe

Dezvăluire-şoc a guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney.
Acesta a estimat, marţi, că Brexitul a costat aproximativ 900 de lire sterline (1.000 de euro) fiecare gospodărie britanică.

Întrebat despre consecinţele economice ale Brexitului, şeful Băncii Angliei a declarat că "veniturile reale ale gospodăriilor sunt cu aproximativ 900 de lire sterline mai mici decât am estimat în 2016", în ipoteza că britanicii votau în favoarea unei rămâneri a Regatului Unit în UE, scrie news.ro, citând AFP.

Inflaţia cauzată de deprecierea lirei sterline, creşterea lentă a salariilor, slăbiciunea productivităţii şi lipsa investiţiilor din cauza Brexitului au fost citate ca factori explicativi.

Carney a fost audiat, marţi, în Comisia Trezoreriei din Camera Comunelor la două săptămâni după ce Comitetul de Politică Monetară al Băncii Centrale şi-a revizuit în scădere previziunile de creştere economică în 2018 şi 2019, din cauza unor rezultate economice slabe în primul semestru.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Mark Carney,   Banca Angliei