Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați. Compania aeriană întâmpină mari dificultăți financiare

British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați. Compania aeriană întâmpină mari dificultăți financiare

Un articol de: Beatris Ionita - 03 Apr 2020, 08:21
British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați. Compania aeriană întâmpină mari dificultăți financiare Foto: pixabay.com Externe

Cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie, British Airways, ar putea trimite în șomaj aproape 80 din personalul care operează zboruri.

Reprezentanții companiei negociază un plan de suspendare a 32,000 de angajați pentru a putea depăși provocările finaciare pe care le întâmpină din cauza pandemiei de coronavirus.

Transportatorul național al Marii Britanii a redus masiv zborurile de la declanșarea stării de urgență și a avertizat că este necesar să reducă și mai mult costurile pentru a supraviețui. 

"Acordul nu a fost încheiat încă", a declarat o sursa citată de aljazeera.com, adăugând că discuțiile s-au concentrat asupra a aproximativ 80% din forța de muncă, excluzând piloții.
Deținută de International Airlines Group, British Airways și-a suspendat deja cursele de pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din țară și estimează că capaciatea de zbor va scădea cu 75 % în aprilie și mai.

Negocierile care au loc deja de o săptămână vizează suspendarea activității însoțitorilor de zbor, personalului de la sol, ingineri și personalului la sediul central, fără a-i demite.

Mai mult, piloții sunt nevoiți să rămână două săptămâni în concediu fără plată, în aprilie și mai. 

Resticțiile impuse de guvern pentru a evita răspândirea COVID-19, au afectat direct activitatea operatorilor de zboruri 

Din cauza restricțiilor de călătorie, la care se adaugă teama oamenilor de a contacta virusul, companiile aeriene din întreaga lume au fost nevoite să își țină avionale la sol și să solicite sprijin guvernamental pentru a face față cheltuielilor. 

Statisticile arată că încă din luna ianuarie acttivitatea industriei aviatice s-a redus la jumătate , chiar înainte ca alte coronavirusul să se răspândească în afara Chinei. 

Marea Britanie a o schemă de somaj care să acopere 80% din salariul cuiva, adică până la 2,500 de lire pe lună, însă companiile vor avea nevoie de ajutor financiar suplimentar pentru a evita falimentul.

Marea Britanie este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia

Potrivit celor mai recente date din Marea Britanie, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 2921.

Până în prezent, 163.194 de persoane au fost testate pentru COVID-19, dintre care 33.718 au fost confirmate cu virusul, anunță Ministrul britanic al Sănătății.

Directorul medical din Serviciul Național de Sănătate britanic (NHS), Stephen Powis, afirma că Marea Britanie ar putea ajunge, până la finele pandemiei, la 20.000 de decese, într-un scenariu pozitiv.

În timp ce britanicii sunt izolați la domiciliu, premierul se luptă el însuşi cu viroza

Premierul britanic, Boris Johnson, a impus populației izolarea la domiciliu Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni, începând cu 24 martie, cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a scăpat de sub control.

Astfel, oamenii au voie să-şi părăsească locuinţa doar pentru  cumpărături de bază, mişcare o dată pe zi, nevoi medicale şi pentru a merge la serviciu, a precizat premierul.
Adunările sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, dar şi lăcaşurile de cult sunt rămân închise.
La câteva zile după impunea măsurilor drastice, Boris Johnson, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după ce a resimțit simptome ușoare.

Demnitarul este în carantină în tradiționala adresă de reședință a prim-miniștrilor britanici, dar continuă să-și îndeplinească îndatoririle față de țară.

 

 

Citeşte mai multe despre:   British Airways,   coronavirus,   somaj,   companie aeriana,   zboruri,   Marea Britanie