Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi suplimentat pentru organizarea turneului WTA de la Bucureşti

Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi suplimentat pentru organizarea turneului WTA de la Bucureşti

Un articol de: - 11 Sep 2015, 21:39
Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi suplimentat pentru organizarea turneului WTA de la Bucureşti Foto: facebook.com/gabriela.szabo.96 Externe
Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că bugetul ministerului va fi suplimentat în octombrie pentru organizarea turneului WTA de la București în 2016, informează Mediafax.

"În România se desfăşoară foarte multe eveneimente internaţionale, Campionatul Balcanic de Canotaj, la Iaşi, Campionatul European de Juniori la kaiac-canoe. În paralel mergem la Ministerul Tineretului şi Sportului cu promovarea sportului de masă. Eu încerc să conving pe toată lumea că sportul înseamnă o investiţie, nu o cheltuială. Sportul înseamnă şi promovarea imaginii ţării tale şi prin sport vezi potenţialul economic şi social al ţării tale. Simona Halep este un model pentru toată România şi nu întâmplător organizăm cu ajutorul Guvernului României un turneu la noi acasă, tocmai pentru a le avea pe jucătoarele noastre acasă în faţa publicului din România. Premierul mi-a promis că în luna octombrie va suplimenta bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului ca să putem să organizăm şi anul viitor turneul de tenis", a declarat Gabriela Szabo.

În anii precedenţi taxa WTA în valoare de aprocximativ 250.000 de euro şi alţi 200.000 de euro, cheltuieli eligibile ale turneului WTA de la Bucureşti, au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Gabriela Szabo a participat vineri la Sala Dinamo la un eveniment sportiv dedicat copiilor proveniți din mediile dezavantajate. La eveniment au participat 1.000 de copii cărora le-au fost prezentate 15 sporturi, printre care și tenis. Fiecare copil a primit câte un trening, încălțăminte sportivă și un rucsac.