Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria: Ambasadorul SUA, aproape lovit de un paraşutist în timpul unui exerciţiu militar

Bulgaria: Ambasadorul SUA, aproape lovit de un paraşutist în timpul unui exerciţiu militar

Un militar bulgar a fost foarte aproape să aterizeze pe ambasadorul american la Sofia, James Warlick, în timpul unor exerciţii comune Thracian Spring 2011, la baza aeriană de la Krumovo, informează agenţia Novinite.

Din fericire, diplomatul a scăpat cu un "contact uşor", însă unul dintre intepreţii săi a avut mai multe de suferit, chiar dacă acesta nu a fost rănit.

Accidentul minor a reprezentat un moment de bucurie pentru parlamentarul Venţislav Lakov, membru al formaţiunii naţionaliste Ataka, prezent la eveniment.

"Ha-ha, ambasadorul Warlkick a primit o lovitură în cap de la un paraşutist bulgar, la Krumovo...Se ruga să o păţească, din cauza monumentului piloţilor americani din faţa ambasadei", a notat pe Facebook Lakov.

Parlamentarul se referea la o iniţiativă a ambasadei SUA de a onora memoria piloţilor americani care au fost ucişi în timpul raidurilor aeriene împotriva Bulgariei, în al Doilea Război Mondial.

Anul acesta ediţia exerciţiului militar americano-bulgar Thracian Spring va avea loc până la 5 mai. Manevrele includ exerciţii pe timp de noapte şi zi a unităţilor de paraşutişti, zboruri tactice la joasă altitudine, transport de trupe şi echipament, evacuare medicală cu avionul, operaţiuni de salvare şi furnizarea de ajutoare umanitare populaţiei din zone afectate de dezastre.

Citeşte mai multe despre:   ambasadorul statelor unite,   Bulgaria,   lovit