Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria, cel mai sărac stat UE, are șanse mari să adere la zona euro în 2023. Conducerile FMI și BCE consideră că obiectivul e plauzibil

Bulgaria, cel mai sărac stat UE, are șanse mari să adere la zona euro în 2023. Conducerile FMI și BCE consideră că obiectivul e plauzibil

Un articol de: Redacția B1.ro - 26 Ian 2020, 16:26
Foto: pixabay.com Externe

Bulgaria are șanse mari să adere la zona euro în 2023, a afirmat bulgara Kristalina Georgieva, directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, care a precizat că a evocat acest subiect cu Christine Lagarde, preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), în marja forumului economic de la Davos, potrivit AFP preluată de Agerpres.

„Christine Lagarde consideră că există o evoluţie pozitivă în ce priveşte Bulgaria şi se aşteaptă ca proiectele privind aderarea la zona euro să se realizeze aşa cum este prevăzut", a spus directoarea FMI în interviul acordat în limba bulgară.

Recent, ministrul bulgar de finanţe Vladislav Goranov a anunţat că Bulgaria urmează să adere în aprilie la mecanismul ratei de schimb ERM II, considerat "anticamera euro", cadru de reglementare bancară în care un stat trebuie să petreacă minim doi ani înainte de a putea intra în zona euro.

Bulgaria, cel mai sărac stat din UE, aplică din 1997 un regim de austeritate bugetară care îi permite menţinerea unor indicatori macroeconomici stabili şi a unui nivel redus al datoriei publice (28% din PIB în octombrie 2019).

Bulgaria are interesul de a intra în zona euro pentru a se putea bizui pe capacitatea de protecţie a BCE, în condiţiile în care lumea devine tot mai turbulentă, a spus Georgieva.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria
 
Loading...