Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria: Curtea Constituțională a blocat extrădarea lui Nedko Nedev, cel care a încercat să ridice prețul acțiunilor unor importante companii la bursă. Care este motivul

Bulgaria: Curtea Constituțională a blocat extrădarea lui Nedko Nedev, cel care a încercat să ridice prețul acțiunilor unor importante companii la bursă. Care este motivul

Un articol de: - 15 Iul 2016, 18:30
Bulgaria: Curtea Constituțională a blocat extrădarea lui Nedko Nedev, cel care a încercat să ridice prețul acțiunilor unor importante companii la bursă. Care este motivul foto: novinite.com Externe

Curtea Constituțională din Bulgaria a blocat extrădarea lui Nedko Nedev, căutat în SUA pentru manipularea pieței și utilizarea de informaţii privilegiate pe bursă pe motiv că e bolnav de schizofrenie.

Tribunalul din Sofia a decis vineri că Nedko Nedev, acuzat în SUA de fraudă, nu poate fi extrădat, informează balkaninsight.com.

Aceștia au spus că expertiza psihologică efectuată în ultima lună a arătat că Nedev, în vârstă de 38 de ani, dă de înțeles că ar avea skizofrenie.

"El nu poate fi tras la răspundere pentru faptele sale și nu poate lua parte la procese de judecată", a spus un purtător de cuvânt al Tribunalului Municipal din Bulgaria.

Acesta a declarat că nu poate ordona extrădarea cuiva care nu poate fi tras la răspundere pentru acțiunile sale într-un tribunal din Bulgaria din cauza problemelor mentale.

Nedev a fost arestat în Bulgaria, în luna mai. Comisia din SUA a Valorilor Mobiliare financiare a depus o plângere împotriva lui în 2015.

Procurorii americani spun că Nedev, care are dublă cetățenie bulgară-americană, a lansat oferte publice false de cumpărare pentru a ridica prețul acțiunilor la companiile Avon și Chocolate Factory Rocky Mountain.

De asemenea, Nedev mai este acuzat și de alte lucruri, cum ar fi fraudarea unor conturi bancare, a încercat să mai înșele un alt asigurator bulgar pentru a obține compania americană Tower Group.

Cât a fost arestat, Nedev a stat în detenție în Bulgaria.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Instanța a amânat o decizie privind extrădarea lui în SUA pe 20 mai, când avocatul său, Momcil Manev, a cerut o expertiză psihologică a clientului său.

Între timp, procuratura bulgară va trebui să decidă dacă Nedev poate fi eliberat din arest și mutat într-o instituție de îngrijire mentală.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Bursa de Valori,   frauda,   conturi,   companii