Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria, noi măsuri în contextul crizei imigranților: Jandarmeria și armata asigură securitatea frontierelor

Bulgaria, noi măsuri în contextul crizei imigranților: Jandarmeria și armata asigură securitatea frontierelor

Un articol de: - 31 Aug 2015, 16:28
Bulgaria, noi măsuri în contextul crizei imigranților: Jandarmeria și armata asigură securitatea frontierelor Foto: pressalert.ro Externe

Bulgaria ia măsuri suplimentare împotriva imigranților. Vecinii de la sud de Dunăre și-au întărit securitarea la frontiere cu ajutorul jandarmeriei și armatei.

Vameșii de la granițele bulgare cu Turcia, Grecia și Macedonia nu mai fac față afluxului de refugiați sosiți din Orientul Mijlogiu.

Măsura a fost luată ca urmare a arestării a trei cetățeni bulgari, bănuiți că ar fi implicați într-o rețea de trafic de imigranți și care au abandonat pe marginea unei autostrăzi din estul Austriei un camion frigorific în care au fost descoperite cadavrele a 71 de refugiați, cel mai probabil sirieni, scrie agerpres.

Numărul imigranților s-a dublat într-un an de zile. Potrivit informațiilor furnizate de agenția de stat pentru refugiați, din ianuarie aproape 10.000 de persoane au cerut azil în Bulgaria și se așteaptă să se ajungă la 13.000 de solicitanți de azil până la sfârșitul anului.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   imigranti,   Bulgaria,   Macedonia,   Grecia,   Turcia