Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria oprește vaccinarea cu AstraZeneca la femeile sub 60 de ani cu risc de tromboze

Bulgaria oprește vaccinarea cu AstraZeneca la femeile sub 60 de ani cu risc de tromboze

Un articol de: Raluca Tindeche - 19 Apr 2021, 18:26
Bulgaria oprește vaccinarea cu AstraZeneca la femeile sub 60 de ani cu risc de tromboze Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Externe

Ministrul sănătății, Kostadin Angelov a anunțat luni că Bulgaria a suspendat adminstrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca pentru femeile cu vârsta de sub 60 de ani care prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta tromboze, potrivit Reuters, citată de HotNews.

„Vaccinul AstraZeneca nu va fi administrat femeilor cu vârsta de sub 60 de ani cu un risc mai ridicat de tromboze sau/și diagnosticate cu trombocitopenie”, a anunțat luni Kostadin Angelov.

Angelov a precizat că persoanele care au primit prima doză a vaccinului AstraZeneca nu ar trebui să dezvolte efecte secundare la rapelul cu același ser, dar că dacă acestea doresc, pot să facă rapelul cu Pfizer/BioNTech după 84 de zile de la administrarea primului vaccin.

Bulgaria a vaccinat circa 638.400 de persoane cu o primă doză de ser, circa o treime dintre acestea cu vaccinul AstraZeneca.

Astfel, Bulgaria are una dintre cele mai lente campanii de vaccinare din întreaga Uniune Europeană.

Vaccinul de la AstraZeneca a stârnit mai multe probleme la nivel european, după ce mai multe persoane au dezvoltat tromboze după vaccinare.

Amintim că pe 7 aprilie, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că apariția cheagurilor de sânge la unele persoane cărora le-a fost administrat vaccinul AstraZeneca poate fi inclusă în lista efectelor adverse foarte rare.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   AstraZeneca