Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria reia activitatea turistică. Granițele sunt deschise celor din UE și spațiul Schengen

Bulgaria reia activitatea turistică. Granițele sunt deschise celor din UE și spațiul Schengen

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Mai 2020, 11:38
Bulgaria reia activitatea turistică. Granițele sunt deschise celor din UE și spațiul Schengen Galerie foto (2) Externe

Pandemia de coronavirus a lovit puternic economiile țărilor, prăbușindu-le financiar. Inclusiv sectorul turistic a avut de suferit, domeniu esențial pentru multe națiuni.

Deși ne aşteaptă o vară cu totul atipică din punct de vedere al concediilor, ţările cu tradiţie turistică încearcă să găsească soluții pentru relansarea economiei.

Bulgaria a suspendat activitatea turistică pe 17 martie, iar două zile mai târziu, la ordinul Ministrului Sănătăţii Kiril Ananiev, ţara şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Recent, țara a ridicat interdicţia de intrare în țară pentru turiștii din UE şi din spaţiul Schengen. De asemenea, va fi permis și accesul călătorilor din San Marino, Andorra, Monaco şi Vatican, scrie Reuters.


Bulgaria redeschide sezonul estival pe 1 iulie, pentru turiștii din UE și spațiul Schengen

 

Autorităţile bulgare au în plan reluarea activității turistice pe data de 1 iulie, deschizând sezonul estival pentru a contracara efectele dezastruoase resimțite după pandemia de coronavirus, care a paralizat sectorul turistic.

Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor business-ului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile”, a anunţat Ministrul Turismului, Nikolina Anghelkova.

Deși activitatea turistică se va relua, totul se va face sub atenta respectare a unor reguli.

Astfel, plajele din Albena sunt pregătite pentru primirea oaspeților, însă șezlongurile vor fi grupate câte două la o umbrelă, iar fiecare umbrelă va beneficia de un spațiu personal de 25 de metri pătrați.

Distanța între umbrele este de 7 metri, iar între șezlongurile de pe margine este o distanţă de 4 metri, care oferă astfel un coridor sigur celor care merg spre apă sau spre barul de la marginea plajei.

 

Bulgaria a luat măsuri timpurii împotriva răspândirii virusului COVID-19

 

Bulgaria a raportat, până în prezent, doar 2.331 de infectări cu COVID-19, dintre care 120 de decese, fiind una din ţările europene cele mai puţin afectate.

Aceste cifre se datorează răspunsului rapid pe care l-a avut națiunea în fața epidemiei de coronavirus.

După ce pe 8 martie a avut primul caz, Bulgaria a închis la jumătatea lunii şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, centrele sportive şi culturale, precum şi magazinele, cu excepţia celor alimentare şi farmaciilor. Țara a interzis de asemenea și socializarea în spaţiul public şi a introdus carantina obligatorie pentru aproape oricine intră în ţară. 

Totodată, Bulgaria a decis închiderea capitalei Sofia în weekendul de Paște, astfel că locuitorii capitalei nu au putut părăsi orașul și nici nu au putut primi vizitatori, deciziea autorităților fiind luată în încercarea de a stopa propagarea virusului pe teritoriul țării.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   coronavirus,   COVID-19,   turism