Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal în Bulgaria după ce președintele a cerut ''radiotăcere'' în licitația pentru noile avioane de vânătoare. ''Are loc cel mai mare furt pentru poporul bulgar''

Scandal în Bulgaria după ce președintele a cerut ''radiotăcere'' în licitația pentru noile avioane de vânătoare. ''Are loc cel mai mare furt pentru poporul bulgar''

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 09:33
Externe

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a făcut apel la ”radiotăcere” în cazul proiectului de alegere a unui nou avion de luptă, anunţând că aceasta este “o tehnică a doctrinei militare ruse de realizare a unei acoperiri, în vederea inducerii în eroare a adversarului”. Apelul a fost condamnat ferm de Consiliul Atlantic din țara vecină, o importantă organizație pe zona de securitate, informează Rador.

Radev ceruse ca premierul, miniştrii şi deputaţii să păstreze “radiotăcerea” cu privire la alegerea unui nou tip de avioane de luptă pentru Bulgaria, pentru a “arăta” că suntem un stat civilizat.

“Apelul pe care îl face preşedintele Radev este valabil şi pentru el însuşi, şi pentru echipa sa. În special pentru reprezentanţii de rang înalt ai administraţiei sale. Consiliul Atlantic din Bulgaria urmăreşte atent şi de aproape procesul. Suntem gata să dăm alarma în orice moment, dacă stabilim că există semnale pentru luarea unei decizii netransparente, de lobby, greşite şi împotriva intereselor Bulgariei!”, a transmis Consiliul Atlantic din Bulgaria.

Veselin Mareşki, unul dintre cei mai mari opozanţi ai cheltuielilor pentru apărare, a declarat că viitoarea tranzacţie va fi “cel mai mare furt pentru poporul bulgar” şi s-a pronunţat din nou pentru un referendum: “Este inadmisibil ca şeful statului să insiste pentru tăcere, când în faţa noastră are loc cel mai mare furt pentru poporul bulgar. Probabil că preşedintele crede că este un erou din “Tăcerea mieilor”. Însă poporul bulgar nu este o cireadă tăcută. Poziţia lui Radev este un semnal doar pentru un lucru – că el are un interes din această afacere şi tremură ca aceasta să nu eşueze”.

Un grup de experţi bulgari analizează ofertele depuse pentru un nou tip de avion de luptă. Bulgaria a primit patru oferte în licitația pentru avioane de luptă: pentru avioane noi F-18, F-16 şi Gripen şi avioane Eurofighter la mână a doua. Propunerea SUA şi “Lockheed Martin” pentru avioane noi F-16 ar fi favorită, susțin anumite surse.
 

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Rumen Radev
 
 
 
Loading...