Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria, ultima din UE la eficiența campaniei de vaccinare. Ce presupune noua strategie a guvernului

Bulgaria, ultima din UE la eficiența campaniei de vaccinare. Ce presupune noua strategie a guvernului

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Feb 2021, 17:02
Bulgaria, ultima din UE la eficiența campaniei de vaccinare. Ce presupune noua strategie a guvernului Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Într-o proporție destul de mare, bulgarii manifestă dezinteres față de vaccinarea anti-COVID-19. Din acest motiv, guvernul a renunțat la strategia de vaccinare în etape, informează Euractiv. Astfel, fără prioritizare pe anumite segmente de vârstă sau profesionale, vaccinul îl primește oricine solicită acest lucru. 

Noua abordare are un efect mai bun, susține guvernul de la Sofia. 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele trei zile, față de 90.000 în cele șapte săptămâni anterioare. Rămâne de văzut cât de mult se va menține trendul, însă în prezent, Bulgaria este statul european cu cei mai puțini cetățeni vaccinați, aproximativ 1,7%. Cele mai recente date indică faptul că 50% dintre bulgari refuză categoric vaccinarea anti-COVID-19, iar 23% sunt indeciși. 

 

Vaccinurile anti-COVID-19, privire cu mult scepticism în Bulgaria

 

În baza strategiei inițiale abordate de guvernul bulgar, doar 10% dintre cei înscriși pe liste s-au și prezentat la centrele de vaccinare, potrivit premierului Boiko Borisov.

Ca o măsură suplimentară pentru încurajarea vaccinării, Ministerul Sănătății a dispus ca la finalul săptămânii, centrele de vaccinare să fie deschise 24/24. Guvernul Bulgariei a comandat 4,5 milioane de doze de AstraZeneca, 3 milioane de doze de Pfizer și 460.000 de doze de Moderna. 

În România au fost vaccinate peste 800.000 de persoane, până la data de 21 februarie, adică peste 4% din populație. 

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   vaccinuri,   vaccin anti-COVID-19,   COVID-19