Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bunica din Africa a președintelui Obama, amenințată de Al Qaeda

Bunica din Africa a președintelui Obama, amenințată de Al Qaeda

Măsurile de securitate din jurul reședinței bunicii vitrege, din Kenya, a președintelui SUA Barack Obama au fost sporite după ce o ramură a africană a Al Qaeda a lansat amenințări  împotriva bătrânei, au declarat surse din poliție, pentru ABC News.

Autoritățile kenyene au declarat că echipaje ale poliției patrulează permanent după ce Al Shabaab, ramura Al Qaeda din Somalia, a amenințat viața lui Sarah Obama.

Măsuri ridicate  de securitate au intrat în vigoare la casa bunicii lui Obama din ziua următoare uciderii lui Osama bin Laden de teama unor represalii, dar numărul ofițerilor care asigură patrularea în zonsa locuinței a crescut și mai mult în urma amenințărilor lansate de Al Shabaab. Unul dintre șefii poliției din localitate a declarat, că acum are suficienți polițiști „să patruleze tot satul”.

Bătrâna , în vârstă de 88 de ani, pare neafectată de agitația care o înconjoară și a declarat că nu este deranjată de măsurile sporite de securitate.

“Viața mea nu a fost afectată în nici un fel”, a declarat Sarah Obama. „Nu mi s-au restricționat mișcările. Dacă guvernul decide să aducă mai mult personal de securitate, noi suntem de acord”.

Al Shabaab a fost implicat în luptele interne din Somalia împotriva guvernului susținut de SUA.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Africa,   Somalia,   Osama bin Laden