Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bunurile lui Aleksei Navalnîi au fost confiscate de executorii judecătorești ruși, în timp ce opozantul se afla în comă, la Berlin

Bunurile lui Aleksei Navalnîi au fost confiscate de executorii judecătorești ruși, în timp ce opozantul se afla în comă, la Berlin

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Sep 2020, 08:12
Bunurile lui Aleksei Navalnîi au fost confiscate de executorii judecătorești ruși, în timp ce opozantul se afla în comă, la Berlin foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Executorii judecătorești ruși i-au confiscat bunurile opozantului rus Aleksei Navalnîi, a susținut purtătorea sa de cuvânt, joi, potrivit Euronews.

Bunurile lui Aleksei Navalnîi au fost confiscate de executorii judecătorești ruși, spune purtătoarea sa de cuvânt

 

Într-un videoclip, Kyra Yarmysh a povestit că o parte dintre conturile bancare ale lui Navalnîi au fost înghețate, iar apartamentul acestuia a fost confiscat în 27 august, în timp ce opozantul rus se afla în comă, la Berlin.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, confiscarea este legată de un proces inițiat de un om de afaceri apropiat de Kremlin.

Navalnîi a fost dus la Berlin în 22 august, după două zile de tratament într-un spital siberian, unde ajunsese după ce a acuzat stări de rău în timpul unui zbor dinspre Siberia spre Moscova.

Doctorii germanii și laboratoarele din Franța și Suedia au confirmat că opozantul rus a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok, dar doctorii ruși nu sunt de aceeași părere.

Aleksei Navalnîi s-a trezit din comă indusă în septembrie și, între timp, a fost externat. Spitalul Charité de la Berlin anunța, zilele trecute, că starea lui disidentului s-a îmbunătățit și că acesta a părăsit clinica, după 32 de zile de tratament, dintre care 24 de zile la terapie intensivă.

„Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient de mult pentru ca el să fie externat”, susțin reprezentanții Spitalului Charité,

„Având în vedere progresul pacientului și starea sa actuală, medicii curanți sunt de părere că recuperarea completă este posibilă. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a estima posibilele efecte pe termen lung ale otrăvirii sale severe. Decizia privind dezvăluirea detaliilor despre starea domnului Navalnîi către public a fost luată în urma consultărilor cu pacientul și soția sa”, se mai arată în comunicatul Spitalului Charité.

Cum s-a poziționat România în cazul Navalnîi

 

Poziția României este că Uniunea Europeană ar trebui să aibă o atitudine mai activă în dosarul otrăvirii lui Navalnîi, a fost mesajul ferm transmis de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe. DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

„Poziția României este că Uniunea Europeană ar trebui să aibă o atitudine mai activă în dosarul otrăvirii lui Navalnîi. Împreună cu colegii din Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca și Polonia am adresat o scrisoare Înaltului reprezentant Josep Borrell prin care cerem o asemenea poziționare, pentru că Rusia trebuie să-și îndeplinească obligațiile, să înceapă o investigație imparțială și transperantă și să coopereze pe deplin cu Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice. Și credem că ar trebui să luăm în calcul posibilitatea unor eventuale sancțiuni, dacă va fi nevoie, în legătură cu otrăvirea lui Navalnîi", a afirmat Bogdan Aurescu.

Citeşte mai multe despre:   Aleksei Navalnîi