Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cadavrul liderului al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare

Cadavrul liderului al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare

Cadavrul liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare, potrivit unui oficial american, citat de CNN.  Decizia ca acesta să fie scufundat în mare a fost luată pentru a evita transformarea mormântului în loc de pelerinaj, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Sadam Hussein.

Un oficial a declarat că este clar pentru forțele de asalt faptul că trupul se potrivește descrierii lui Osama bin Laden, dar au folosit "recunoaștere facială, printre altele, pentru a confirma indentitatea". Statele Unite au anunțat că urmează să testeze ADN-ul și vor folosi tehnici de recunoaștere facială pentru a-i fi confirmată identitatea.

Osama bin Laden a murit în urma unei operațiuni autorizată de președintele Statelor Unite, Barack Obama. Operațiunea a avut loc în Pakistan și a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane, care a durat aproximativ 40 de minute.

Osama bin Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul antentatelor din 11 septembrie 2001.

Osama bin Laden a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite l-au numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

Citeşte mai multe despre:   cadavru,   mare,   SUA,   ADN,   terorist