Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Momentul în care un submersibil a filmat un calamar de peste trei metri (VIDEO)

Momentul în care un submersibil a filmat un calamar de peste trei metri (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Iun 2019, 11:42
Momentul în care un submersibil a filmat un calamar de peste trei metri (VIDEO) Sursă foto: NOAA Externe

O echipă de cercetători a surprins momentul în care un calamar uriaş a intrat în contact cu submersibilul lor, pe care l-a studiat pentru a vedea dacă e de mâncare.

Calamarul poate fi observat cum studiază submersibilul cu tentaculele, pentru ca ulterior să se retragă înapoi în adâncuri. Cercetătorii i-au estimat lungimea între trei şi 3,7 metri.

Filmarea a fost făcută miercuri, în largul coastei oraşului american New Orleans, unde echipa de cercetători se afla pentru a studia fiinţele marine care trăiesc fără niciun pic de lumină.

Calamarul uriaş este unul dintre cele mai puţin studiate creaturi marine, în principal din cauza faptului că înoată la adâncimi mari. De fapt, este atât de greu de găsit, încât de abia în 2006 a fost făcută prima înregistrare a unei astfel de creaturi marine.

Şase ani mai târziu, o echipă care colabora cu Discovery Channel a mai făcut o înregistrare, la mii de metri adâncime.

De-a lungul timpului, calamarul uriaş a fost şi subiectul mai multor legende, fiind considerat de marinari drept una dintre cele mai periculoase creaturi marine.

Foto: Echipa de cercetători care a filmat calamarul urisas (sursa foto: Ocean Exploration and Research)Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...