Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Călin Popescu Tăriceanu, despre Brexit: "David Cameron a făcut un fel de joc de poker" (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu, despre Brexit: "David Cameron a făcut un fel de joc de poker" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Iun 2016, 22:19
Călin Popescu Tăriceanu, despre Brexit: "David Cameron a făcut un fel de joc de poker" (VIDEO) Externe

Silviu Mănăstire i-a avut în ediția de marți seară a emisiunii Dosar de Politician drept invitați pe jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu, dar și pe președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a vorbit despre subiectul care se află pe buzele tuturor. Mai exact, cei trei au dezbătut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și implicațiile acestui moment istoric.

"Am văzut deja o serie de comentarii referitoare la gafa lui Cameron. Și eu consider că a făcut o greșeală foarte mare pentru că această situație dată de rezultatul referendumului nu îi afectează numai pe britanici. Oricum britanicii nu erau atât de implicați în funcționarea mecanismelor Uniunii de integrare. Erau întotdeauna foaret preocupați să își păstreze statutul aparte pe care îl aveau în UE, începând cu contribuția financiară. Mai apoi au făcut notă discordantă în ceea ce privește o serie de prevederi în domeniul justiției care sunt incluse în tratatul constituțional al Uniunii Europene. Pentru mine nu a fost o surpriză imensă. Consider că Cameron a procedat greșit pentru că a făcut un fel de joc de poker", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

"Ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană în viitor? În ultimii 25 de ani, Germania și-a consolidat poziția ca primă vioară în Uniunea Europeană, pe fondul scăderii influenței Franței. Exista un oarecare echilibru prin prezența Marii Britanii care, acum, prin ieșire, va duce la o altă configurare a raporturilor de putere din cadrul UE", a adăugat șeful Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu, despre Brexit: "David Cameron a făcut un fel de joc de poker"

Citeşte mai multe despre:   calin popescu tariceanu_3,   Dosar de politician,   David Cameron,   Brexit,   Marea Britanie,   UE