Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cameron, despre moartea unui copil sirian: Am fost profund emoționat. Marea Britanie este o națiune cu valori morale și ne vom asuma responsabilitățile morale

Cameron, despre moartea unui copil sirian: Am fost profund emoționat. Marea Britanie este o națiune cu valori morale și ne vom asuma responsabilitățile morale

Un articol de: - 03 Sep 2015, 20:56
Cameron, despre moartea unui copil sirian: Am fost profund emoționat. Marea Britanie este o națiune cu valori morale și ne vom asuma responsabilitățile morale Foto: rt.com Externe

Prim-ministrul britanic David Cameron, criticat pentru lipsa sa de implicare în criza migranților, s-a declarat joi "profund emoționat" de moartea unui copil sirian de trei ani, angajându-se să-și asume "responsabilitățile morale" care îi revin", transmite AFP, citată de Agerpres.

"Oricine a văzut aceste fotografii nu poate decât să fie atins și, în calitate de tată, am fost profund emoționat la vederea acestui băiețel pe o plajă din Turcia. Marea Britanie este o națiune cu valori morale și ne vom asuma responsabilitățile morale", a spus David Cameron.

Marea Britanie, acuzată că nu primește suficienți refugiați, se află sub presiunea responsabililor europeni, a ONU și a Consiliului Europei. La rândul lor, jurnaliștii britanici, bulversați de descoperirea pe o plajă din Turcia a trupului unui copil sirian de trei ani care s-a înecat, au decis să publice pe primele pagini ale ziarelor această imagine, însoțită de mesaje la mobilizare în ajutorul refugiaților.

"Domnule Cameron, vara s-a terminat... acum gestionați cea mai importantă criză cu care Europa se confruntă după cel de Al Doilea Război Mondial", titrează pe prima pagină tabloidul The Sun, care a avut până acum o linie dură față de migranți, pe care unul din editorialiștii săi i-a comparat la un moment dat chiar cu .... gândacii.

Dacă miercuri Cameron a fost prins pe picior greșit atunci când a afirmat că "cel mai important este să aducem pacea și stabilitatea" în regiunile de criză, în loc să primim "din ce în ce mai mulți refugiați", joi, prim-ministrul britanic a reluat aceeași formulă, dar a insistat asupra emoției sale, dând asigurări că Marea Britanie este "foarte preocupată" de această criză.

"Primim mii de refugiați și vom continua să o facem, în mod concertat cu partenerii noștri europeni", a spus el.

Peste 130.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer guvernului britanic să primească mai mulți refugiați și care urmează să fie analizată în vederea unei posibile dezbateri în Camera Comunelor, notează EFE.


Citeşte mai multe despre:   David Cameron