Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Republica Moldova, cu dozele primite din România. Maia Sandu: ”Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța”

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Republica Moldova, cu dozele primite din România. Maia Sandu: ”Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța”

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Mar 2021, 11:28
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Republica Moldova, cu dozele primite din România. Maia Sandu: ”Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început marți, în Republica Moldova, cu dozele de ser care au fost primite recent din România. Primele persoane vaccinate în țara vecină sunt lucrători din sistemul de sănătate, potrivit presei de peste Prut.

 

Republica Moldova a început vaccinrea anti-COVID-19

 

Procesul de vaccinare a început cu angajați ai Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.

Potrivit strategiei de vaccinare din țara vecină, prioritate au cadrele medicale din secțiile de terapie intensivă și secțiile COVID-19, acestea fiind urmate de restul personalului medical.

10.800 de doze de vaccin au fost repartizate, în primă fază către centrele de vaccinare din Republica Moldova.

Mesajul Maiei Sandu în prima zi a campaniei de vaccinare

Printr-un mesaj publicat pe Facebook, președintele Maia Sandu a transmis că este o zi importantă pentru Republica Molova și a subliniat că vaccinarea este singura modalitate prin care se pot opri îmbolnăvirile.

”Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate.Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin.

Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, se arată în mesajul transmis de Maia Sandu.

ampania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Republica Moldova, cu dozele primite din România. Maia Sandu: ”Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța”

 

Vaccinarea din Republica Moldova, cu dozele donate de România

 

Republica Moldova a primit, sâmbătă, prima tranșă din vaccinurile AstraZeneca, donate de România. Este vorba despre 21.600 de doze dintr-un total de 200.000 care ar urma să ajungă în țara vecină.

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul adoptă o Hotărâre prin care să se asigure că în Republica Moldova ajunge prima tranșă din cantitatea de vaccinuri anti-COVID-19 pe care i-o acordă gratuit România.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare