Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Campanie de informare pentru a combate propaganda jihadistă, lansată în Franța (VIDEO)

Campanie de informare pentru a combate propaganda jihadistă, lansată în Franța (VIDEO)

Un articol de: - 09 Oct 2015, 16:28
Campanie de informare pentru a combate propaganda jihadistă, lansată în Franța (VIDEO) Externe

În Franța au fost lansate patru videoclipuri televizate, cu scopul de a-i opri pe tineri să se mai alăture grupărilor jihadiste din Siria și Irak, informează Euronews.

Guvernul de la Paris încearcă astfel să dea un răspuns propagandei jihadiste. În acest spoturi apar mai multe rude ale unor tineri care au plecat la jihad și care își exprimă durerea pentru faptul că nu au observat aceste plecări şi nu au înţeles nimic.

La finele fiecărui spot este afișat un număr de apel gratuit. De la lansarea campaniei, au fost înregistrate 3.000 de apeluri. Dintre acestea, 23% sunt făcute de către minori, iar majoritatea sunt fete.

"Voi face publice pe data de 13 octombrie măsuri de politică administrativă cu privire la expluzările celor care predică ura, interdicţii de ieşire din teritoriu, interdicţii de intrare pe teritoriu şi intensificăm politica preventivă a acestui contra-discurs prin intermediul videoclipurilor difuzate astăzi (joi), în care apar familii ale celor care au plecat. Aceste videclipuri trimit tinerilor noştri, care sunt tentaţi de un angajament terorist, un mesaj foare puternic", a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

"Sunt sute, chiar mii de tineri vizaţi de radicalizare, ceea ce este o provocare considerabilă pentru societate, care necesită mobilizarea familiilor", a afirmat, la rândul său, premierul Manuel Valls.

Informarea în vederea luptei împotriva propagandei face parte din planul anunţat de către Guvern în lupta împotriva terorismului jihadist.

Franța răspunde la propaganda jihadistă printr-o campanie de informare

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   jihadisti,   statul islamic