Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Canada a raportat decesul unei femei care primise vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca

Canada a raportat decesul unei femei care primise vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Mai 2021, 11:00
Canada a raportat decesul unei femei care primise vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Externe

O femeie în vârstă de 50 de ani din Alberta, Canada, a decedat din cauza unor cheaguri de sânge formate după administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de autoritățile medicale locale, citate de Reuters.

 

Canada: O femeie a murit după ce a primit vaccinul AstraZeneca

 

În această provincie canadiană au fost administrate până acum 253.000 de doze de ser AstraZeneca. Două cazuri de cheaguri de sânge au fost raportate și acest singur deces.

Luna trecută, o altă provincie canadiană, Quebec, a raportat primul deces al unei persoane care primise tot vaccinul AstraZeneca.

Tot în aprilie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că formarea cheagurilor de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui catalogată drept efect secundar foarte rar. Specialiștii au stabilit atunci că există „o legătură posibilă între vaccinare și cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut”. Totuși, în continuare beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile.

Vaccinurile anticoronavirus dezvoltate de AstraZeneca şi Johnson & Johnson sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge. Efectele secundare ar putea avea legătură cu metoda pe care se bazează ele - vectorul viral. 

În România au fost administrate până acum 605.733 de doze de vaccin AstraZeneca, fiind raportate 5.934 de reacții adverse.