Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Canada, îngrijorată de rata înaltă a criminalității în rândul solicitanților de azil romi, veniți din România

Canada, îngrijorată de rata înaltă a criminalității în rândul solicitanților de azil romi, veniți din România

Agenţia Serviciilor de Frontieră din Canada (ASFC) se arată îngrijorată de rata înaltă a criminalității în rândul solicitanților de azil romi ce vin din România. Potrivit unui raport citat de La Presse, romii pun ”populația canadiană în pericol”.

"Imigranţii ilegali români de etnie romă vin în Canada tot mai frecvent, ocolind procesul de imigrare legală, pentru a beneficia de servicii sociale şi de programe generoase de ajutor pentru refugiaţi", potrivit acestui raport al ASFC.

"Această mişcare ilegală subminează nu numai sistemul de imigrare canadian, dar de asemenea pune în pericol populaţia canadiană, prin activităţile infracţionale pe care le desfăşoară majoritatea migranţilor veniţi în Canada", informează raportul.

Potrivit ASFC, aproximativ 30% dintre romii adulţi care au cerut azil au fost inculpaţi de comiterea unor crime, în 2011. Numărul acestora a crescut până la 67%, potrivit informaţiilor obţinute în baza unui eşantion al celor intraţi în Quebec, în aprilie 2012.

"Începând din 1998, a avut loc o evoluţie şi o diversificare a activităţilor desfăşurate de grupurile romilor de origine română în Canada. Astfel, înainte ei (romii) se specializau în fraude cu carduri de credit şi furturi, iar acum se implică şi în alte activităţi ilegale, precum traficul de droguri şi transportul ilegal al persoanelor între Canada şi Statele Unite", potrivit ASFC.

ASFC subliniază că liderii reţelei pentru transportul ilegal al persoanelor s-au stabilit la Craiova, după ce au primit statutul de refugiaţi în Canada, pentru că ziceau că sunt persecutaţi în România. O echipă a publicaţiei canadiene La Presse s-a deplasat în aprilie la Craiova, unde a constatat că aceşti lideri romi locuiesc în vile mari şi posedă maşini de lux, cu numere de înmatriculare din Quebec.

Citeşte mai multe despre:   Canada