Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Canada interzice exportul medicamentelor pentru tratarea COVID-19 către SUA / „Sistemul de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”

Canada interzice exportul medicamentelor pentru tratarea COVID-19 către SUA / „Sistemul de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 09:22
Canada interzice exportul medicamentelor pentru tratarea COVID-19 către SUA / „Sistemul de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm” Foto: Pixabay Externe

Sâmbătă, guvernul canadian a anunţat o interdicţie pentru export a mai multor medicamente către Statele Unite, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19, în cazul în care vânzările agravează penuria lor pe teritoriul Canadei.

 

Canada interzice exportul medicamentelor pentru tratarea COVID-19 către SUA

 

De asemenea, interdicţia vine într-un moment în care Donald Trump a adoptat o reformă ce permite importul de medicamente din străinătate cu scopul de a reduce preţurile.

Aceasta va permite în special farmaciştilor şi angrosiştilor să importe, vrac, anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă destinate pieţei canadiene, spune ministrul canadian al Sănătăţii. În Canada, 68% din medicamente sunt procurate din străinătate, potrivit ministerului.

„Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm", a declarat Patty Hajdu, ministrul sănătăţii din Canada.

Canada reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, comparativ cu 44% cât reprezintă SUA.

 

Toronto, cel mai mare oraș din Canada, a intrat în lockdown

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Orașul Toronto, cel mai mare din Canada, și o parte din împrejurimile sale, a intrat în izolare începând de luni, 23 noiembrie, în contextul înmulțirii în ritm îngrijorător a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, informează thestar.com.

Zona va fi izolată pentru o perioadă de cel puțin 28 de zile, iar cei care nu respectă regulile instituite de autorități, riscă amenzi de 750 de dolari canadieni, adică 483 de euro.

Mai exact, în următoarea perioadă, în zona aflată în izolare vor fi interzise adunările formate din mai mult de 10 persoane și vor exista limitări și în privința numărului de participanți la slujbele religioase sau la ceremoniile de înmormântare sau căsătorie. Restaurantale vor fi deschise doar pentru comenzi la pachet sau livrări la domiciliu, iar saloanele de îngrijire, sălile de fitness sau cazinorile se vor închide. În schimb, școlile vor rămâne în continuare deschise.

„Situaţia este extrem de gravă şi sunt necesare acţiuni suplimentare pentru a preveni ca scenariu să se agraveze şi mai mult. Nu ne putem asuma riscul ca spitalele noastre să se supraaglomeeze'', a declarat Doug Ford.

La rândul său, premierul canadian Justin Trudeau a făcut apel la populație să se mobilizeze în contextul ”creșterii exponențiale” a numărului cazurilor de infectare, în condițiile în care specialiștii din domeniul sănătății estimează că se poate ajunge la 20.000 de cazuri zilnice de contaminare până la sfârșitul lunii decembrie.

''Suntem pe cale să vedem o creştere exponenţială a cazurilor. (...) Trebuie să facem alegeri înţelepte, conştiente, să nu ne întâlnim cu prieteni, să nu sărbătorim aniversări, să interacţionăm virtual, să rămânem acasă pe cât de mult timp posibil”, a transmis Justin Trudeau.

Citeşte mai multe despre:   Canada,   SUA,   export