Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cancelarul Angela Merkel: “Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa”

Cancelarul Angela Merkel: “Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa”

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 23:57
Cancelarul Angela Merkel: “Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa” Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Cancelarul Angela Merke a făcut un nou apel sâmbătă seara către cetățenii Germaniei, cărora le-a cerut să aibă răbdare în condițiile în care criza provocată de pandemia de coronavirus este una care va dura mult. Ea a subliniat că bilanțul anunțat zilnic în Germania nu oferă niciun motiv autorităților să slăbească măsurile dispus epentru oprirea infectărilor.

''Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile'', a subliniat cancelarul Germaniei.

Ea a subliniat că unul dintre principalele obiective este ca numărul persoanelor infectate cu coronavirus să se dubleze la un interval de zece zile, în condițiile în care, în prezent, numărul cazurilor se dublează la un interval de cinci zile.

''Încetinirea extinderii (epidemiei) este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament'', a explicat şefa guvernului de la Berlin, aflată ea însăşi în carantină la domiciliu după ce a avut contact cu un medic confirmat pozitiv, dar primele ei două teste au ieşit negative, urmând să mai efectueze încă unul.

Germania avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 403.

Numărul testelor efectuate în Germania de autorități pentru depistarea noului coronavirus a ajuns la 500.000 pe săptămână.

Germania realizează "un număr extrem de mare" de teste pentru coronavirus, aproximativ 500.000 pe săptămână, a spus joi virusologul Christian Drosten, potrivit Reuters.

"Așa s-ar explica și rata relativ mică de decese provocate de Covid-19 în Germania", potrivit lui Drosten.

Acest lucru înseamnă că autoritățile au cunoștință de mai multe cazuri, inclusiv de cele mai ușoare.

În Germania, potrivit ultimelor date ale RKI, de miercuri,există 31.554 de cazuri confirmate, reprezentând o creştere cu 4.118 faţă de marți şi o incidenţă de 38 de contagieri la fiecare 100.000 de locuitori, deşi în acest caz există diferenţe regionale. Numărul deceselor, potrivit RKI, a ajuns la 149.

Citeşte mai multe despre:   Germania