Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cancelarul austriac Werner Faymann, criticat de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, după ce a cerut sancționarea țărilor UE care refuză să primească refugiați

Cancelarul austriac Werner Faymann, criticat de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, după ce a cerut sancționarea țărilor UE care refuză să primească refugiați

Un articol de: B1 TV - 15 Sep 2015, 08:36
Cancelarul austriac Werner Faymann, criticat de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, după ce a cerut sancționarea țărilor UE care refuză să primească refugiați Foto: europeanul.org Externe

Cancelarul austriac Werner Faymann a fost criticat atât de fostul președinte al României, Traian Băsescu, dar și de președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a cerut sancţionarea ţărilor care refuză să primească refugiaţi, informează B1 TV.

Traian Băsescu l-a catalogat pe Werner Faymann drept clovnul Europei şi a precizat că o asemenea propunere de pur şi simplu de neacceptat.

"Cancelarul austriac, eu îl cunosc, e un om echilibrat, un socialist echilibrat dar a devenit claunul europei amenințând cu tăierea fondurilor structurale pentru cei care nu primesc refugiați. Este fără precedent. Parerea mea a fost că știe tratatele UE. Este un abuz și să gândești că ameninți cu reducerea fondurilor când ele au fost aprobate în parlamentul european", a afirmat fostul președinte Traian Băsescu.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că Faymann a fost puţin "emoţionat" când a făcut acele declaraţii.

"Eu cred că a fost puțin emoționat când a facut acele declarații cu trenuri blocate, ba la graniță cu Ungaria, ba la granița cu Germania, cu un aflux imens de imigranți nu trebuie să punem pe cântarul de aur toate afirmațiile de acest tip"
, a spus Klaus Iohannis.

Cancelarul austriac, Werner Faymann, a cerut sancţionarea ţărilor care refuză să primească refugiaţi. Una dintre variante: bani mai puţini din fondurile structurale, de care beneficiază şi România.  În opinia lui, reducerea accesului la fonduri europene ar fi cea mai bună pedeapsă pentru ţările est europene care nu se conformează.

Avertismentul cancelarului a venit în contextul în care mai multe companii austriece fac afaceri frumoase în ţara noastră. Unele dintre ele au fost chiar în centrul unor scandaluri de răsunet, două dintre aceste exemple fiind Holzindustrie si Strabag.(Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Klaus Iohannis