Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cancelarul Austriei, despre modalitatea Ungariei de a gestiona criza refugiaților: Înghesuirea imigranţilor în trenuri aminteşte de perioada nazistă

Cancelarul Austriei, despre modalitatea Ungariei de a gestiona criza refugiaților: Înghesuirea imigranţilor în trenuri aminteşte de perioada nazistă

Un articol de: - 12 Sep 2015, 20:59
Cancelarul Austriei, despre modalitatea Ungariei de a gestiona criza refugiaților: Înghesuirea imigranţilor în trenuri aminteşte de perioada nazistă Foto: nypost.com Externe

Modalitatea în care Ungaria gestionează criza refugiaților seamănă cu măsurile practicate de naziști în cel de-al doilea Război Mondial, a declarat cancelarul Austriei, Werner Faymann, în cadrul unui interviu acordat revistei Der Spiegel, relatează Reuters.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaust.

Acesta a mai adăugat că respectarea drepturilor omului în funcție de religie este innaceptabilă.

"Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor", a adăugat cancelarul austriac.

Pe data de 3 septembrie, imigranții au urcat în trenul din Budapesta cu convingerea că vor ajunge în Austria, însă garnitura a fost oprită la 35 de km de capitală, în orașul Bicske, unde exista un centru ungar destinat refugiaților.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a reacționat în urma declarațiior făcute de cancelarul austriac, Werner Faymann, spunând că declarațiile acestuia "sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI şi îngreunează găsirea unei soluţii la criza refugiaţilor". (Detalii AICI)

Majoritatea refugiaților refuză să ceară azil politic Ungariei deoarece acest lucru i-ar împiedica să ajungă în țări mai bogate din nordul și estul Europei.
“Ne-au pus în închisori. Timp de o săptămână am primit puțină mâncare, pâine dimineața și seara. Și toată lumea era răcită pentru că nu exista căldură” a declarat aceasta. Am plecat din Siria pentru că nu eram tratat ca un om, am venit în Ungaria și sunt tratat ca un animal, a mai adăugat el.Citeşte mai multe despre:   Austria,   Ungaria,   Viktor Orban