Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mai mulți candidați bulgari pentru europarlamentare, colaboratori ai Securităţii Statului

Mai mulți candidați bulgari pentru europarlamentare, colaboratori ai Securităţii Statului

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Mai 2019, 12:47
Mai mulți candidați bulgari pentru europarlamentare, colaboratori ai Securităţii Statului Foto: Pixabay Externe

Şapte dintre candidaţii bulgari pentru locuri în Parlamentul European au fost colaboratori ai Securităţii Statului (Dârjavna Sigurnost), cei mai mulţi fiind de la Partidul Socialist Bulgar (BSP) – trei persoane, urmaţi de Organizaţia Revoluţionară Macedoneană Internă (VMRO) cu doi oameni, precum şi câte un candidat din partea Coaliţiei pentru Bulgaria şi al Partidului Volia.

Astfel, de la BSP, colaboratori ai Securităţii Statului au fost Velizar Enchev, care a fost ofițer de informații la Prima Direcţie Generală a Dârjavnă Sigurnost (Intelligence), Emil Gheorghiev, care a fost agent al direcţiilor judeţele ale Ministerului de Interne la Vidin şi la Haskovo, şi Rumen Ghecevm, care a fost colaborator secret al Primei Direcţii Generale.

De la Organizaţia Revoluţionară Macedoneană Internă (VMRO), Aleksandar Urumov, care conduce o direcţie la Ministerul Apărării, şi Hristo Smolenov sunt candidaţii care au aparţinut Securităţii Statului. Mai precis Aleksandar Urumov a fost agentul Abel de la Contraspionajul Militar, iar Hristo Smolenov a fost agentul Andrei de la a Şasea Direcţie a Securităţii Statului, care s-a ocupat de combaterea diversiunii ideologice şi manifestările împotriva statului.

Boian Kirov de la Coaliţia pentru Bulgaria a fost colaborator secret şi agent cu pseudonimul Chiril şi Petrov, la Prima şi a Doua Direcţie Generală (contrainformaţii), citează Rador, scrie g4media.ro.

Totodată, Kolio Paramov, candidatul Partiului Volia, este rezidentul Yakov la Trupele de Frontieră.