Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respinsă joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European

Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respinsă joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European

Un articol de: B1.ro - 10 Oct 2019, 15:31
Foto: Hepta - Abaca Press / Feuray Vincent/ABACA Externe

Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european din partea Franţei a fost respinsă în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Împotriva candidaturii s-au pronunţat 82 de voturi și 29 pentru.

„Candidatura doamnei Goulard a fost respinsă de cele două comisii. Decizia de azi va fi trimisă la forurile superioare să decidă mai departe”, a declarat Adina Vălean, președinte Comisiei pentru Industrie, potrivit hotnews.ro.

Goulard, candidata Franței, se confruntă cu un dosar penal privind locuri de muncă fictive ca asistenţi pentru europarlamentari din Mişcarea Democrată Franceză (MoDem). Ea a precizat că „se angajează să demisioneze" în cazul în care ar fi „condamnată printr-o decizie definitivă pentru o infracţiune ce ţine de exercitarea unei funcţii publice".

Goulard a răspuns astfel la o întrebare a unor europarlamentari care îi cereau să răspundă cu „da" sau "nu" dacă intenţionează să demisioneze în caz de punere sub acuzare.

Ea este vizată de o anchetă judiciară în Franţa, într-un dosar cu locuri de muncă presupus fictive pentru europarlamentari din MoDem, anchetă ce a constrâns-o să demisioneze din guvernul francez în iunie 2017.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat la rândul său o anchetă pentru aceleaşi fapte.

Sylvie Goulard, care vizează portofoliul de comisar pentru piaţa internă, a rambursat deja 45.000 de euro după o anchetă internă a Parlamentului European, sumă ce corespunde cu opt luni de salariu pentru unul dintre asistenţii săi, pentru care ea nu a putut furniza nicio „dovadă de lucru". Negând orice „intenţie frauduloasă", inculpata a explicat, în timpul audierii sale la 2 octombrie, că este vorba de o "problemă de resurse umane".

Citeşte mai multe despre:   sylvie goulard,   parlamentul european
 
 
Loading...