Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Capitala Spaniei intră în carantină. Se încearcă stoparea propagării virusului înainte de Crăciun

Capitala Spaniei intră în carantină. Se încearcă stoparea propagării virusului înainte de Crăciun

Un articol de: Andrei Ștefan - 20 Noi 2020, 21:33
Capitala Spaniei intră în carantină. Se încearcă stoparea propagării virusului înainte de Crăciun Externe

Orașul Madrid va intra în carantină în perioada 4 - 13 decembrie, pentru a opri transmiterea virusului COVID-19 înainte de Crăciun, scrie El Pais.
 

Madrid intră în carantinăAstfel, guvernul regional din Madrid va închide granițele cu celelalte regiuni ale Spaniei între 4 și 13 decembrie pentru a opri transmiterea virusului, iar circulația va fi permisă numai din motive de urgență.

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului", a spus adjunctul ministrului Sănătății din Spania, Antonio Zapatero.

La rândul său, șeful guvernului regional, Isabel Diaz Ayuso, spune că autoritățile vor să evite deplasările masive și să dea un impuls pentru reducerii infecțiilor înaintea unei sărbători atât de importante cum este Crăciunul.

De la începutul pandemiei și până acum, Spania a înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, numai în capitala Madrid fiind înregistrate 337.000 de cazuri.

 

Carantina din Madrid a fost respinsă în justiție

 

La începutul lunii trecute, guvernul spaniol a declarat stare de urgență la Madrid și regiunea înconjurătoare, după ce restricția privind lockdown-ul a fost respinsă de Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid (TSJM), transmite euronews.com.

Instanța a respins intrarea în vigoare a măsurilor deoarece ar fi “prejudiciat drepturile și libertățile fundamentale” ale celor 4,5 milioane de locuitori afectați de blocarea parțială.

Am ajuns la acest acord aprobat cu o majoritate largă" de către regiuni, care sunt competente să decidă în materie de sănătate. Chiar dacă mai multe regiuni au votat împotrivă, inclusiv Madridul, aceste măsuri "trebuie să fie aplicate" după publicarea decretului în Jurnalul Oficial în zilele următoare. Situaţia din Madrid este complexă şi îngrijorătoare”, a explicat ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Jurnaliștii de la El Pais scriau atunci că justiția spaniolă este conștientă de ”gravitatea fără precedent a crizei de sănătate”, precum și de „necesitatea de a adopta măsuri imediate și eficiente de diferite tipuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor, de a controla răspândirea bolii și de a întări sistemul național de Sănătate, care ar putea include măsuri limitative ale drepturilor fundamentale cu un domeniu mai mare sau mai mic”.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Amintim, Spania a decretat stare de urgență pentru a doua oară, de la debutul pandemiei de COVID-19, la scurt timp după ce Italia a înăsprit restricțiile pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit Reuters, premierul Sanchez ar urma să solicite sprijinul parlamentului pentru prelungirea stării de urgență timp de 6 luni, până în mai 2021. Așa cum prevăd regulile impuse în starea de urgență, călătoriile între localități vor fi interzise, iar fiecare regiune se află sub carantină nocturnă, între 23.00 și 6.00.

Citeşte mai multe despre:   Madrid,   Spania,   lockdown,   carantina