Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Căpitanul lui Atalanta crede și el că optimea disputată cu Valencia, la Milano, a contribuit din plin la răspândirea COVID-19 în Italia și Spania: „A fost un meci unic, dar a fost o nebunie”

Căpitanul lui Atalanta crede și el că optimea disputată cu Valencia, la Milano, a contribuit din plin la răspândirea COVID-19 în Italia și Spania: „A fost un meci unic, dar a fost o nebunie”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mar 2020, 11:32
Căpitanul lui Atalanta crede și el că optimea disputată cu Valencia, la Milano, a contribuit din plin la răspândirea COVID-19 în Italia și Spania: „A fost un meci unic, dar a fost o nebunie” foto: Hepta.ro / Zuma Press / Fabio Ferrari/Lapresse Externe

Italia rămâne cel mai afectat stat de COVID-19 din lume și, cu cele 6.820 de decese înregistrate până marți seară, are un bilanț negativ de peste două ori mai mare decât China, țara în care izbucnea pandemia de coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor din peninsulă se apropie de 70.000.

Noi voci de pe prima scenă italiană au indicat că partida dintre Atalanta și Valencia, din optimele UEFA Champions League, a avut un rol activ fundamental în răspândirea noului virus în Italia, dar poate chiar și în Spania. Acum chiar căpitanul celor de la Atalanta, Alejandro Papu Gomez, a afirmat acest lucru.

„La acea vreme nu erau foarte multe cazuri şi lumea nu prea avea idee despre ce face acest virus. Nu eram bine informaţi despre severitatea lui şi despre cât e de contagios, aşa că nu am avut o dimensiune reală a ceea ce se poate întâmpla.

La retur, totul era deja putred în Italia, dar în Spania era cum a fost la noi la început. Am mers la Valencia, unde nu au existat controale, totul era relaxat. Acum, Spania e a doua ţară din Europa ca număr de infecţii”, a declarant Papu Gomez pentru presa din țara sa natală, Argentina, potrivit digisport.ro.

El crede că turul de la Milano, care s-a disputat cu zeci de mii de oameni în tribune – proveniți din cel puțin trei orașe, cel gazdă, Bergamo și Valencia, a contribuit din plin la proporțiile crizei.

Cred că situaţia de azi de la Bergamo, care este unul dintre locurile cu cele mai multe cazuri, are legătură cu faptul că aici e unul dintre cele mai bune spitale din Lombardia şi aici sunt aduse multe persoane, dar şi cu primul meci pe care l-am jucat cu Valencia.

Sunt 120.000 de oameni aici şi 45.000 dintre ei au mers în acea zi pe San Siro. A fost un meci istoric pentru Atalanta, ceva unic, dar a fost o nebunie. Ca să vă faceţi o idee, soţiei mele i-a luat 3 ore să ajungă la Milano, în condiţiile în care în mod normal drumul îl parcurgi în 40 de minute", a mai declarat Papu Gomez.

B1.RO nota, în 23 martie, că un medic imunolog a declarat că meciul ar fi putut reprezenta „declanșatorul” pandemiei devastatoare. (Detalii AICI)

Deși Atalanta joacă tradițional la Bergamo, stadionul echipei nu era omologat pentru acest moment al competiției, astfel că oficialii italieni au mutat partida la Milano. Celebra arenă din cartierul San Siro avea să fie împărțită de fanii celor două formații – deci cu cetățeni din Bergamon și Valencia deopotrivă, precum și să aibă o zonă neutră, cel mai probabil ocupată de cei din Milano

 

 

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Spania,   COVID-19