Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Carantină în Bulgaria pentru următoarele trei săptămâni: Bilanțul cazurilor noi a depășit 4.300 de infectări

Carantină în Bulgaria pentru următoarele trei săptămâni: Bilanțul cazurilor noi a depășit 4.300 de infectări

Un articol de: George Lupu - 25 Noi 2020, 12:34
Carantină în Bulgaria pentru următoarele trei săptămâni: Bilanțul cazurilor noi a depășit 4.300 de infectări Foto: Premierul bulgar, Boiko Borisov (sursă: Facebook) Externe

Bulgaria a declarat miercuri că va fi impusă o nouă carnatină pentru următoarele trei săptămâni, Astfel autoritățile închid, începând de vineri, școlile, restaurantele, centrele comerciale și sălile de fitness până pe 21 decembrie, deoarece se luptă cu o creștere a noilor infecții cu coronavirus.

 

Carantină în Bulgaria pentru trei săptămâni

 

Restricțiile, care vor intra în vigoare începând de vineri, vizează prevenirea prăbușirii sistemului de sănătate și stoparea răspândirii infecțiilor.

„S-a dovedit că un singur lucru are un impact asupra COVID-19 - scăderea contactelor sociale sau impunerea carantinei. Pentru a ușura presiunea asupra spitalelor aflate la un pas de colaps, introducem măsuri de blocare timp de trei săptămâni ”, a spus premierul Boyko Borissov.

La fel ca o mare parte din Europa Centrală și de Est, Bulgaria a rezistat relativ bine în primul val al pandemiei COVID-19 în primăvară, dar cazurile au crescut în toamnă în această regiune.

Bulgaria a înregistrat miercuri 4.382 de infecții noi, aducând numărul total la 129.348 de infectări.

Aproximativ 6.365 de persoane se află în spitale și aproximativ 400 dintre ei sunt în terapie intensivă. Spitalele sunt pline și se confruntă cu personal scăzut din cauza infecțiilor în creștere în rândul medicilor.

„Restricțiile sunt necesare pentru a limita răspândirea infecției, pentru a reduce numărul de decese și pentru a permite fiecărei familii bulgare să sărbătorească Crăciunul”, a declarat reporterilor, inspectorul șef de sănătate, Angel Kunchev.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Decizia întâmpinată de proteste

 

Câteva sute de bulgari au protestat miercuri împotriva noilor măsuri și au cerut demisia guvernului, acuzându-l că nu a reformat sistemul de sănătate și educație pe fondul corupției pe scară largă.

În cadrul blocării, școlile și universitățile vor trece la studii online, în timp ce grădinițele vor fi închise.

Adunările private vor fi limitate la 15 persoane, iar toate restaurantele, barurile, cafenelele și cluburile de noapte vor fi închise. Excursiile turistice acasă și în străinătate vor fi interzise.

După protestele din partea companiilor, guvernul a decis să permită magazinelor mai mici să rămână deschise, iar evenimentele sportive să continue fără spectatori. Teatrele vor rămâne deschise la capacitate de 30%.

Ministrul Muncii, Denitsa Sacheva, a declarat că guvernul va extinde inițial sprijinul de 50 de milioane de leva (30,5 milioane de dolari) pentru lucrătorii din întreprinderile obligate să închidă și că ajutorul financiar global va ajunge până la 400 de milioane de leva.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   COVID-19