Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autorităţile americane sunt în ALERTĂ! VALUL URIAŞ de MIGRANŢI din Honduras avansează spre SUA, în ciuda avertismentelor lui Trump (VIDEO)

Autorităţile americane sunt în ALERTĂ! VALUL URIAŞ de MIGRANŢI din Honduras avansează spre SUA, în ciuda avertismentelor lui Trump (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 13:02
Autorităţile americane sunt în ALERTĂ! VALUL URIAŞ de MIGRANŢI din Honduras avansează spre SUA, în ciuda avertismentelor lui Trump (VIDEO) Externe

La mai mult de o săptămână de când a pornit din Honduras, caravana migranţilor din Honduras a avansat duminică prin Mexic spre SUA, sfidând autoritățile mexicane și avertismentele președintelui american Donald Trump

"Mergem înainte", a declarat Juan Carlos Flores, un migrant de 47 de ani, care a adăugat că Mexicul "nu ne-a primit așa cum speram, pot să ne trimită în Honduras, știm că aici sunt narcotraficanți care răpesc și ucid migranți, dar ne e mai frică în țara noastră".

Autoritățile mexicane au reușit să blocheze joi această "caravană", dar numeroși migranți au intrat ilegal în țară prin fluviul Suchiate care separă Mexicul de Guatemala. Aceștia și-au reluat avansul în masă, în timp ce Donald Trump a asigurat în urmă cu o zi că s-a făcut totul pentru "oprirea asaltului", scrie hotnews.ro citând AFP.

Circa 3.000 de oameni formează această "caravană", potrivit unui comandant al poliției federale, dar cifra ar putea fi mai mare.
Potrivit organizatorilor, citaţi de DPA, aproximativ 7.500 de persoane ar participa la această caravană. Ei mai au de mers alţi 3.800 de kilometri pentru a ajunge la graniţa cu SUA.

"Curajul nostru este mai mare decât amenințările" lui Donald Trump, a afirmat Britany, o tânără migrantă.

În marşul lor, migranții au înfruntat căldura tropicală, escortați de polițiștii locali și de un elicopter.
Majoritatea nu are nici apă, nici hrană. Migranții au aplaudat localnicii care le-au dat mâncare, scandând "Mexico! Mexico!".

Trump, care a ameninţat că va mobiliza armata pentru a bloca graniţa Statelor Unite cu Mexicul, a scris duminică pe Twitter că "sunt depuse eforturi depline pentru a opri asaltul migranţilor ilegali asupra graniţei noastre de sud".

Duminică, liderul de la Casa Albă a scris că migranți trebuie "mai întâi să depună o cerere de azil în Mexic". "Dacă nu fac asta, Statele Unite îi va respinge", a avertizat el.

Caravana va pleca luni în direcția localității Huixtla, în încercarea de a ajunge în Tijuana sau Mexicali, în nordul Mexicului. 
Traseul ar putea dura o lună.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Autorităţile americane sunt în ALERTĂ! VALUL URIAŞ de MIGRANŢI din Honduras avansează spre SUA, în ciuda avertismentelor lui Trump

(Sursa video: AFP news agency / Youtube)

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Mexic,   Honduras,   Donald Trump