Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un cardinal a intrat într-o canalizare din Roma și a rupt sigiliul poliției pentru a reporni furnizarea cu electricitate: "A fost un gest disperat"

Un cardinal a intrat într-o canalizare din Roma și a rupt sigiliul poliției pentru a reporni furnizarea cu electricitate: "A fost un gest disperat"

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Mai 2019, 12:46
Un cardinal a intrat într-o canalizare din Roma și a rupt sigiliul poliției pentru a reporni furnizarea cu electricitate: "A fost un gest disperat" Foto: Hepta Externe

Cardinalul Konrad Krajewski, un apropiat al Papei Francisc, ar putea avea probleme cu legea! Totul după ce, duminică, a coborât într-o canalizare din Roma pentru a reporni alimentarea cu electricitatea a sute de persoane fără casă care trăiesc într-o clădire nefolosită a statului italian, conform The Guardian.

Mai exact, cardinalul a rupt duminică sigiliul poliției pentru a reporni electricitatea furnizată în clădirea unde trăiesc 450 de oameni, printre care și 100 de copii. Aceștia rămăseseră fără lumină și apă caldă pe 6 mai.

”Am intervenit personal pentru a reporni contorul. A fost un gest disperat. Sunt peste 400 de oameni fără electricitate, familii și copii”, a spus Krajewski, cel care face acte de caritate în numele papei.

Cardinalul ”a fost deplin conștient de posibilele consecințe legale și a acționat cu convingerea că a fost necesar să facă acest lucru pentru binele acelor familii”, susţin surse din jurul Vaticanului.

În replică, ministrul de Interne, Matteo Salvini, a afirmat că speră că ajutorul papal va achita factura neplătită de electricitate de circa 300.000 de euro.

Postul ocupat de Krajewski a constat, timp de sute de ani, în împărțirea de pomeni către săraci, dar Papa Francisc l-a transformat într-o slujbă caritabilă cu o abordare caritabilă mai implicată și apropiată de cei aflați în nevoie.

Citeşte mai multe despre:   Vatican