Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Carina Țurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, ar fi trimis documente secrete, dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia, către SIS-ul din Moldova

Carina Țurcan, românca arestată la Moscova pentru spionaj, ar fi trimis documente secrete, dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia, către SIS-ul din Moldova

Un articol de: B1.ro - 12 Iul 2018, 12:31
Externe

Noi detalii despre cazul Carinei Țurcan, moldoveanca reținută la Moscova pentru spionaj.

Membra a Consiliului de Administrare al Inter „RAO”, Carina Țurcan este suspectată că ar fi transmis către Serviciul de Informații și Securitate din Moldova documente secrete dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia, potrivit avocatului Ivan Pavlov.

"Mai exact, Karina este acuzată că a devenit agent pe 16 august 2004, angajată în cooperare confidenţială cu ... serviciile speciale din Moldova ... La 21 aprilie 2015 ... a primit o versiune electronică a" proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acţiunilor companiilor ruse de energie pe canalul de cooperare internaţională ". 29 septembrie 2015 (nu este clar - unde, cum şi în ce condiţii) acest document a fost înmânat serviciilor speciale din Moldova ", a scris avocatul, scrie Pro TV Moldova.

Carina Țurcan are 43 de ani, este din Republica Moldova, dar deține cetățenie română și rusă.

Aceasta a fost reținută pe 15 iunie, sub acuzaţia de spionaj în favoarea României. Anchetatorii o acuză pe aceasta că a transmis date Serviciului de Informații Externe al României (SIE) despre proiectele Inter RAO din străinătate, inclusiv informații cu privire la negocierile privind sistemele de alimentare cu energie electrică în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

 

 
 
 
Loading...