Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cartea care va stârni controverse în SUA: Osama Bin Laden nu a fost ucis de trupele americane

Cartea care va stârni controverse în SUA: Osama Bin Laden nu a fost ucis de trupele americane

Dezvăluiri uluitoare privind moartea teroristumul Osama Bin Laden au fost făcute publice în primul raport despre moartea acestuia.

Astfel, teroristul nu ar fi fost ucis de trupele americane, Bin Laden fiind găsit mort în locuința sa din Pakistan, de trupele SEAL, scrie Huffington Post. Liderul terorist a fost găsit cu un glonț în cap și fără arme la el.

 
Raportul privind moartea  lui Osama Bin Laden constituie subiectul unei cărți intitulate No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama bin Laden” (N-a fost o zi ușoară: Primul raport despre misiunea în care a fost ucis Osama bin Laden), care va apărea pe piață în zilele următoare.

Cartea a fost scrisă de un autor anonim, sub pseudonimul de Mark Owen, care a făcut parte din echipa pușcașilor marini care au luat parte la misiunea de ucidere a teroristului, în mai 2011.

Într-unul din pasajele cărții, pușcașul marin povestește că până să ajungă trupele americane în camera lui Bin Laden, un bărbat a tras mai multe focuri de armă. Aceștia au găsit o femeie care îl jelea pe liderul terorist, ce "era încă în spasme și convulsii, iar sângele și craniul i se scurgeau din craniu", scrie autorul cărții ce a stârnit controverse încă dinainte de a apărea.

"Bin Laden nu era pregătit să se apere. Nu avea intenția să se apere. El le-a cerut celor care i-a urmat decenii de-a rândul să poarte veste cu explozibil, dar el nu și-a luat arma. Am văzut că era de fapt un laș”, completează Mark Owen.

Pentagonul, CIA și Casa Albă au declarat că nu au știut nimic despre apariția acestei cărți.

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden,   carte,   terorist